[]

20-25 milyar arası "0" araba tavsiyesi

Sevgili Demir Bükey Ahalisi;
İstanbul'da motosikletli bir üniversite öğrencisiyim ve çalışan ev ahalisi de şirket arabalarını kullanıyor genellikle. Şimdi şöyle hem benim askere falan gidene kadar rahat kullanabileceğim hemde yakın zamanda emekli olmayı düşünen ev ahalisinin de 1-2 sene sonra rahatça işini görecek bir araba arayışına çıktım. Efendime söyleyeyim opsiyonlar şunlar gibi;

1) Volkswagen Polo Trendline 1.4
2) Fiat Grande Punto Fun 1.4 (tercihen 3 kapı)
3) Fiat 500 Lounge 1.2 (bu 2. el ama sahibi kullanmamış 24.5 lira kendisi)

Araba hesaplı yakmalı,aile kullanımına da uygun olmalı ve her gencin istediği gibi tabii ki şekilli olmalı.
Benim gözümde Volkswagen isminin verdiği güvenle öne çıkarken, punto donanım seviyesiyle, fiat 500 ise 30 liralık aracın 24.5'a bulunmasıyla ve şekil şemaliyle onu kovalıyor. ayrıca polo'nun 2009 kasasının canavar gibi olması da, halihazırdaki 2008 modelinden biraz soğuttu beni açıkçası.

özellikle bu araçları kullanan varsa görüşleri nelerdir? bu araçların alternatifleri ne olabilir? işi gücü bırakıp,gözü karartıp Honda Jazz mı kovalamak gerekir yoksa? Bir de 3 kapı arkaya binecek insanı çok darlar mı? Anne rahat binebilir mi arkaya kısacası =))

 
teknik olarak çok fazla anlamıyorum ama vw varken fiat almazdım ben olsam.


  • likeinme  (23.06.09 19:31:39) 
aynı fiyat aralığında ben de araç bakıyordum.

1) aile kullanacak diyorsun 3 kapıyı direkt geçiyorsun hiç duymamış olayım.
2) fiat 500 diyorsun güzel diyorsun ama bu arabalar kupon. hiç düşünmedin mi 30 liralık arabanın niye bu fiyata satıldığını? sen aldığında yine bu kadar fiyatı düşecek bunun.
3) vw polo diyorsun çok güzel diyorsun. ben de polo alacağım inşallah ancak abs'li olmasına dikkat et. trendline'da standart donanımda değil abs.

artı olarak 2010 kasası canavar gibi evet ancak tr'ye geliş fiyatı 30.000lira civarı olacak açıklama bu yönde. alacağın bir polo çok güzel prim yapabilir ve fiyatını koruyacaktır bu durumda.

aklıma gelenler sıfır polo, grande punto 1.3 multijet emotion(başka bir donanım paketi de olabilir ama 5 kapı olsun) honda jazz, suzuki swift (4x4'ü şahane yol tutuyor) son olarak da mişubuşi colt (triger kayışı yok zincirli bunlar ve çok sorunsuz kullananların söylediğine göre)
  • atrin  (23.06.09 19:33:27) 
fiat 500'ü 3-4 sene sonra satmaya kalksam az çok 20-22 milyar civarına satabilirim gibi geliyor bana. sizin de dediğiniz gibi kupon araç bu sonuçta 6 milyara yakın bir fiyat avantajı gözardı edilemeyecek gibi değil.


  • ding dong bizim kasap moo moo inekler 2  (23.06.09 19:58:04) 
arabada marka değil model önemlidir biraz ama ben olsam asla fiat almazdım, 2 aracını kullandım ne konfor var ne sürüş keyfi...

mecbur değilsen, o fiyata bulabiliyorsan kesinlikle uzak dur fiattan derim nacizane.
  • alchemistt  (23.06.09 20:22:28) 
kesinlikle volkswagen derim. 2. el piyasası süperdir. polo'dan çok golf'ü tavsiye ederim ama. az yakıt tüketir, konforu şahanedir, motoru süperdir. 2.el almanız gerekebilir ama bu bütçenin üstüne çıkma şansınız yoksa. ama kesinlikle değer ve satmaya kalktığınızda da çok zarar etmezsiniz. golf'ün 1.4 tsi modeli biraz daha tuzludur ama en güzeli budur kesinlikle. olmadı 1.6 fsi'a yönelirsiniz. ama dizelini tavsiye etmem, çok hantal kalıyor. volkswagen'den pişman olmazsınız, yıllardır her türlü volkswagen'i kullanmış bir ailenin evladı olarak söylüyorum, daha bir kere olsun ulan senin gibi arabaya diye küfür etmedik, canımız bildik, ailemizin ferdi saydık.


  • suursuz deve  (23.06.09 22:04:34) 
4) jazz'ı kovala kesinlikle
japon arabası iyidir.

  • makineci  (23.06.09 22:14:05) 
polo ya da jazz. berisini kurcalama.


  • hevipeyra  (23.06.09 22:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.