[]

Erasmus ile İsviçre'ye giderken vize için istenen evraklar nedir?

Evet soru budur. Normal vize için istenen evraklardan farkı var mıdır? (gerçi normalde giderken ne istiyolar onu da bilmiyorum)
Çok uğraştıracak evrak isterler mi? Ne kadar sürer vize işlemler. Son olarak aramızda daha önce isviçre'ye tercihen zürih üni.ye erasmusla giden var mıdır? Bilgilendirebilir mi beni bir miktar?
Teşekkürler.


 
İsviçre Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

1- Evraklar

En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi
(Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)

Eğer varsa eski pasaportlarınız.

İsviçre’den ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren hala en az 3 ay geçerli pasaport

Son 3 ayda çekilmiş 4 adet 5x5 ebatlarında vesikalık fotoğraf fotoğraflarınızın arka fonu kesinlikle beyaz olmalıdır.

Vize başvuru ücreti 1 yıl için 55 İsviçre Frangıdır. Bu ücret elçiliğe başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir.

Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış vize başvuru formu


2- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler:

Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri.

Türkiye'de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge. IELTS test neticesi (varsa) İngilizce kursları için IELTS sonucu gerekmez.

3- Maddi durumu gösterir belgeler:

Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi, yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)

Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.

Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.) Aileniz maaşlı çalışıyorsa maaş bordoları.

Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı

Eğitim giderlerinize sponsor firma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

Türkiye'de oturan anne ve babanın muhtarlıktan ikamet belgeleri ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği. (Bu belgelerin Almancaya tercüme ettirilmiş ve noter tasdiki yapılmış suretleri gerekmektedir.)

4- Diğer evraklar
Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Öğrencinin yazmış olduğu hangi amaç için eğitim almak istediğini anlatan İngilizce niyet mektubu


İsviçre’de bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi

Seyahat ve sağlık sigortası

Not: yine de elçilik vize bölümü ile teyid edilmelidir ki yeni bir düzenleme, ekleme varsa boşu boşuna uğraşılmaya.
  • mahnita  (17.07.09 21:03:36 ~ 21:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.