[]

St. Petersburg & Moskova

Temmuz ortası gibi Rusya'yı gezmeyi planlıyorum. St. Petersburg ve Moskova'yı gezmek istiyorum ancak kafama takılan birkaç şey var. Planım İstanbul-St.Petersburg gidiş, Moskova-İstanbul dönüş şeklinde.

1. St. Petersburg'da 1 hafta, Moskova'da da 1 hafta kalacak şekilde toplamda 2 haftalık bir seyahat planım var. Süre hakkında ne düşünüyorsunuz, fazla mı uzun olur? Müze gezmeyi seven biri olarak zaten Petersburg'da Hermitage ve Peterhof 1'er gün sürer. Ancak Moskova hakkında emin değilim, 1 hafta sıkıcı mı olur Moskova'da? Süreyi nasıl dağıtayım, kısaltıp uzatabilirim de.

2. Gezi süresine tam karar veremediğim için sadece St. Petersburg'a gidiş bileti alsam, dönüşü oradaki duruma göre alsam Rus pasaport polisleri sorun çıkartır mı? Dönüş biletini niye almadın derler mi?

3. St. Petersburg-Moskova arası için uçak bileti mi yoksa tren mi alayım? Bu iki şehir arasında tren yolculuğu nasıl olur? Tren biletini önceden mi almak lazım yoksa aynı gün içinde bilet bulmak mümkün olur mu?

4. Dominant Tatar genlerimin bir sonucu olarak siyah saçlı, esmer ve çekik gözlü bir fenotipe sahip er kişisi sıkıntı yaşar mı? Çoğu kişi ırkçılıktan bahsetmiş, ne kadar doğru?

5. Bu iki şehir için otel tavsiyeleriniz var mı? Ucuz otel veya hostel arıyorum. Hostel olursa iki kişilik oda istiyorum. Banyo içinde olmasa da olur ama tabiki private ensuite'i tercih ederim. Ayrıca gürültü gençlik, parti hosteli değil, daha çok aileye uygun sessiz yer tercihimdir. Spesifik öneriniz olmasa da konum olarak hangi bölgedeki otellere bakayım? Ucuzluk, temizlik ve sessizlik önemli kriterlerim.

6. Para işini nasıl yapalım? Burada Laleli'de filan direk Ruble mi alayım yoksa dolar alıp Rusya'da mı çevireyim? Ayrıca doğrudan nakit mi taşıyayım yoksa orada bankadan filan çekmek mümkün mü? Kredi kartı kullanımı nasıl?

7. Gezerken 3g'li tabletimi kullanacağım. Yandex.Maps ve Yandex.Navigaion'dan faydalanmayı düşünüyorum. Ancak mobil data hattı işini nasıl halletmeli? Orada ucuzundan konuşma ve internet paketi alabileceğim bir operatör var mı?

8. Bu iki şehir için Berlitz'in cep rehberlerini aldım. Ancak sizin şuraya gidin görün, şu restoranda şunu yiyin gibi spesifik önerileriniz nelerdir?

Bunlardan başka her türlü tavsiye ve önerileri de beklerim.

 
Toptan cevap vereyim. Gidiş dönüş biletiniz, kalacak yer bilgileriniz olmadan girişte sorun yaşarsınız. Ayrıca çok pahalı şehirler ikisi de, aklınızda olsun. Kredi kartını hatırlamıyorum ama atmlerden ufak bir komisyonla hesabınızdan ruble olarak çekebilirsiniz, ya da hazır euro falan varsa her köşede döviz bürosu var.
St. Petersburg'da 5 gün kaldım, yetti de arttı bile.

Otellerin çoğu eski binalarda ve odada banyo zor bulunuyor. Idilla Inn gibi ismi vardı benim kaldığım yerin ki zor buldum. Oteller de oldukça pahalı.
  • whoosie  (03.07.14 16:56:09 ~ 16:59:37) 
Ucak biletleri olmadan giris yapman cok zor, kalacak yer olmayinca daha da zor misal.
Para icin bankanla konus, nasil bir komisyon aliyor bak, yapikredi var ise unicreditten komisyonsuz sadece kur farki ile cevirebilirsin.

Kesinlikle tren, yasanmasi gereken bir olay.
Petersburg moskovayi dover, ona gore ayarla.
Nevskiy prospekt falan accayip pahalidir hazirlikli ol.ama benim okudugum okulun yakinindaki yerlerde 50lik bira 10parca sushi 10lira vermistim 2 sene once.
Ruski standart platinum almadan ulkeyw girme.
Petergof ermitaj vs vs daha hatirlamadigim bir suru yer var, kanal gezisi yap kesinlikle.ayrica muzeler vs pahali hazir ol, benim rusya universite kartim oldugundan her yere bedavaya girdim, yoksa 200 lira tutardi temizinden.
Arabalari gorunce agzini kapat,3 tane yan yana maybach gorunce uzulme.
Restoran onerim malesef yok yurtta kaldigimdan ama sushi seviyorsan efsane sushileri var, internette bir cok yerde yazae gezmelik yerler ki cogu efsane.
Polise dikkat et, sokakta pasaportunu goster ama verme (rus profesorun bize tavsiyesi) cunku geri alirken para isteyebiliyorlar.
Irkcilik gormedim aksine efsane anilarim var, guzel memleket, insanlarini da severim (anladin sen)
  • logisticsmanager  (03.07.14 17:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.