[]

Yüksek lisans yapmak bu kadar kolay mı?

Merhabalar eğitim neferleri,

Akademisyenlik düşünmediğim ve memur olduğum için bugüne kadar hiç yüksek lisansla ilgili bir girişimde bulunmadım. şimdi ise ankarada bir a kadroda uzman yardımcılığını kazandım. kurumda geçirdiğim bikaç ay sonucunda alanımda (çeko veya sosyal politikalar) yüksek lisans yapmaya karar verdim. sadece işe gelip gitmek değil kendime bir şeyler de katmak istiyorum. girdikten sonra bitireceğime eminim de sorun tam da orda. peki;

1) kurumda birçok kişi yüksek lisans yapıyor-yapmış. bu iş bu kadar kolay mı yav? sonuçta mülakat var ve 10 mülakata girmiş birisi olarak mülakat fobim oldu.

2) mezuniyet notum 62. sorun olur mu?(tabi ki olur da ölümcül derecede önemli mi) 73 yds var bu sene ilk defa çalışmadan alese girdim ve 77 aldım. sonbaharda sağlam çalışıp girmeyi düşünüyorum.

3) üniversitelerin bazıları bunun için bir de yazılı sınav yapmakta. bahsettiğim bölümler benim ana alanım değil. kaldı ki 28 yaşındayım ana alanım olsa da çoktan unutmuş olurdum. bu sınavları geçmekte zorlanma ihtimalim çok fazla.

4) bu işler benden geçmiş mi? :(

 
ales ve yds olsun, bi başvurun, gerisi gelir zaten. olursa olur, olmazsa can sağlığı. bu kadar kolay mı sorusu ise üniversiteye göre değişiyor sanırım.

bu işler sizden geçmemiş. go go go. affirmative.
  • gogu delen adam  (02.07.14 00:07:23) 
1. YL yapmak kolay. Tezsiz programlara falan leblebi gibi insan alıyorlar. Tez de yazayım dersen kontenjan sıkıntısı olabilir, o kadar. Bundan sonraki maddeleri tezli yl programlarına başvuracağını varsayarak yazıyorum.

2. Enstitüden enstitüye değişiyor bu da, kimisi kendince bir puan sistemi uyguluyor adayları elemek için. Ales + Mezuniyet + Yabancı dil puanı çeşitli formülasyonlarla kullanılabiliyor.

3. Yazılı ve sözlü mülakat uygulayabilirler. Bu senin alan yeterliğini ölçmek için aslında. Yazılı ve sözlü puanlara göre alım yaparlar genellikle. Ama yazılı sınavda çok saçmalamaz, sözlü mülakatta da yeterince ilgilerini çekebilirsen kabul edebilirler. İktisat mezunu olup da sosyolojiye, fizik mezunu olup da eğitim bilimlerine kabul edilen tanıdıklarım var. Eksik gördükleri halde kabul edebilirler, sana formasyon dersi verip açığını kapatmanı isteyebilirler vs.

4. geçmemiş, en önemli şey istek :)
  • stimpak  (02.07.14 14:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.