[]

Ev sahibinin eve gireni takip etmesi?

Kocaeli'de kadın bir arkadaşım yeni eve çıktı, evi tutarken annesi de yanındaymış. Adam eve erkek girmesine izin yok, burası aile apartmanı bıdıbıdı yapmış. Normalde arkadaşım böyle birinden ev tutmaz fakat annesi orada olduğu için bir şey diyememiş... Arkadaşımın annesi eve erkek girerse bizi arayın, bize haber verin ayarında bir şey söylemiş.
Şimdi, bu ev sahibi sürekli evi gözetliyor. Aslında tacize girer derecede yapıyor bunu... Hukuken ne yapılabilir?

(evi tutmayacaktınız, tarzı yorumlar şu aşamada işe yaramayacağı için dikkate almıyorum, bu sorun ülke genelinde yaygın bir sorun...)

 
normalde bir şey yapmayacaksınız, adam eve giren bir erkek olması durumunda rahatsız eder ya da bu kişinin eve girmesine izin vermezse polisi arayıp durumu anlatacaksınız derdim ancak ne yazık ki polisin kızlı erkekli kalıyorlar diyip evleri bastığı sikindirik bir ülkede yaşıyoruz. ne yapılır bilemedim. öncelikli olarak bence anneye müdahale edilmeli, eve giren kişileri öğrenmek isteyen temelinde oymuş. ona oturup anlatılmalı kızın özgür olduğu, eve istediğini getirebileceği vs. anne yumuşak kıvama getirilince gerisi sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.


  • knight of cydonia  (01.07.14 17:11:49) 
ev sahibine, evi gözetlememesi karşılığında reddemeyeceği bi teklif yapılabilir mesela.


  • nereye bu gidis  (01.07.14 17:14:43) 
hiçbişey yapılamaz..

bir bahane bulup evden çıksın.
  • empedokles  (01.07.14 17:29:45) 
Hem evsahibi ile catisayim hem anne duymasin yok. Anne gidip elin adamina onu derse adam yuz bulur.
Konunun anne tarafindan duyulmasini goze alip ev sahibine gereken tavri alabilirler.

  • f_d  (01.07.14 17:51:00) 
Annesine adamın onları taciz edecesine gözetlediğini söylesin. Bunun suçlusu sensin desin. Adamdan korkuyoruz desin.


  • rock3r  (01.07.14 18:19:52) 
hukuken yapılabilecek hiçbir şey yok. insanlar dayak yiyip polis çağırınca polisten 'ne yapiyim ki ben şimdi, şikayetçi olcak mısın yani iş uzar söyliyim' gibi şeyler işitirken, devletten, güveenlik güçlerinden özel hayata ilişkin bir meseleye hassasiyet beklemek -ne yazık ki- bu sınırlar içinde içten değil.
memlekette kuralları villianlar koyuyor, pratik böyle işliyor. tanşınmaktan başka seçenek yok.

  • çaykovski  (01.07.14 18:25:22) 
polise git tutanak tut, adam korkar bir dahada gözetleyemez evi.


  • matematik koyu  (02.07.14 09:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.