[]

Hacettepe İng. Dili & Edebiyatı gelme ihtimali var mı

Geçen sene 448 taban puanmış, ben 444 yaptım bu sene. ama sıralamaya bakınca gelme ihtimali olabileceğini düşündüm.

gelir mi sizce?
i.imgur.com

ist. üni biraz fazla kaçar. yazsam mı onu da yine de?

 
Kafanı karıştırmak istemem asla, biliyorum bu tercih şeyleri insanı deli ediyor lakin bu devirde filoloji okuyup ne yapacaksınız yahu? İletişim bundan çok daha mantıklı bir tercih günümüz koşullarında.


  • fengari  (28.06.14 17:41:06) 
valla tercih işlerinden çok anlamam ama yaz yine de, gelmesi muhtemel.
ayrıca illa ingiliz mi istiyorsun? amerikan vb. de düşün derim.

  • lesmiserables  (28.06.14 17:43:56) 
@fengari
sözel bölümlerde pek düzgün bir şey yok malesef. iletişim de yazabilirim duruma göre ama İng Dili & Edebiyatı istiyorum aslında. Hem edebiyat severim hem de freelance çevirmenlik yaparım hiçbir şey yapamazsam kendime yetecek kadar kazanırım.

  • illuminatinin basindaki adam  (28.06.14 17:45:00) 
@les miserables
onları da yazarım ama ilk tercihleri İng. dili yazmayı düşünüyorum. Daha hoşuma gidiyor.

  • illuminatinin basindaki adam  (28.06.14 17:46:31) 
filoloji her devirde okunabilecek bölümdür, iş hayvanı olmak için okumuyor herkes üniversite. kaldı ki iş imkanı da yok değil.
yaz istanbulu da, fazla kaçsa ne olacak ki? ben 5 sene önce girdiğimde istanbul 1600'lerde alıyordu, ben ilk sıraya yazdım, 1800'le 79. girdim. 2800'den itibaren yazmaya başla derim.

  • baba jo  (28.06.14 17:49:45) 
@baba jo: iş hayvanı nedir yahu? arkadaş biraz üslup öğrenin, özenli yazın bir şey yazacaksanız da. karşında kim var, kim yok, kaç yaşında bunları da hesaba katın biraz.


  • fengari  (28.06.14 17:54:36) 
geçen sene tercih yaparken ankara üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı istiyordum, puanım ve sıralamam bölümünkinden yüksekti ama yine de gelmedi. kontenjanı az olup fazla talep gören bölümlerde olabiliyor böyle şeyler, bir de hacettepe ingiliz dili düşününce olmayabilir diye düşünüyorum.


  • theseachange  (28.06.14 19:09:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.