[]

Açıköğretim ama ne zaman?

Selam. Üniversite mevsimi, ben de araya gireyim sorumla.

Ben 2 senelik okul bitirdim. Sonra dgs ile 4 seneliğe geçtim. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonunda bitme ihtimali var.

Soru 1: Bben askerlik için önümüzdeki eğitim öğretim yılının "sonuna" kadar mı tecilliyim?

Açıköğretime kaydolup askere gitmemek istiyorum. O zaman;

Soru 2: Önümüzdeki eğitim öğretim yılının başında (yani hala 4 senelikte okurken) mı açıköğretime kaydolmalıyım?

Soru 3: Yoksa 4 senelik okulumun bitmesini bekleyerek, önümüzdeki eğitim öğretim yılının sonunda mı kayıt olmalıyım açık öğretime. Bunlar arasındaki fark ne?

Soru 4: Okul ile, yani açıköğretim ile 29'a kadar mı tecil edilebiliyor?

Soru 5: Açıköğretime kayıt ne zaman ve ne şekilde oluyor.. Öneri, fikir ve bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

 
Açıköğretime kaydolman askerligi tecil etmeni saglamaz yüksek lisans yapman gerekir.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (28.06.14 14:19:04) 
teorik olarak şu an 29 yaşına kadar tecillisin (okudugun ve kayıt yeniledigin müddetçe, ve kanun değişmezse)

ama senin mezun olman demek, okulla ilişiğinin kesilmesi demektir. o yüzden mezun olduktan sonra okul askerlik şubesine bildirir. sana 1 - 2 ay gibi bir süre verirler. o süre içinde gidip diplomanla iki yıl daha tecil edebilirsin. veya yüksek lisansa başlar yine tecil ettirirsin.

lisanstan mezun olduktan sonra tekrar lisans okuman askerlik tecili açısından bir ise yaramaz. sen lisans mezunusun zaten tekrar aynı eğitim programi askerliği tecil etmiyor.

daha doğru bilgi için asal sitesine, yok kanununa bak. gerekirse askerlik şubesini ara sor.
  • Neill  (28.06.14 14:31:20 ~ 14:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.