[]

evlilikte cikan piyango bosaninca bolusulur mu?

diyelim evli bir cift var. adam gitti bir piyango bileti aldi, bilete de yuklu bir ikramiye cikti. sonrasinda da adam kadindan (ya da kadin adamdan) bosanmaya karar verdi. bu durumda bilet bolusulur mu, yoksa adama mi kalir? peki mesela adam ikramiye kazandigini kadindan saklayarak bosanma davasi acarsa sorunun cevabi degisir mi? ya da daha genel olarak davayi kimin, nicin actigi ve art niyetli olup olmadigi bu sorunun cevabini degistirir mi?
it could happen to you diye bir filmin konusunu okudum da, oradan aklima takildi bu soru ve varyasyonlari :)



 
Ne çıkıp çıkmayacağı belli olmayan piyango bileti kişisel bir üründür, yani evlilik mahsülü olarak değerlendirilmez. Kime çıktıysa onun olur para. Boşansalar da boşanmasalar da. Boşandıktan sonra da çıksa önce de.

Aynısı bir adam İddaa'dan 500 bin tl kazansa da geçerlidir. Bunlar ev eşyası değildir. O yüzden. Oynarken verilen para ortak değildir, adamın harçlığıdır, o yüzden. Kişisel parasıdır, beraber taksit ödememiştir çiftler, o yüzden.

oldu görüşürüz
  • oldu görüşürüz  (21.06.09 01:44:47) 
ya kadın aslında bilet benimdi derse?


  • yellow brick road  (21.06.09 02:11:36) 
Yurt dışında bölünüyor. Burada nasıl bilemiyorum.


  • pichoscosama  (21.06.09 04:16:07) 
bölüşülmez. bilet kiminse onun kazancıdır. piyango çıktıktan sonra ortada başka bir sebep yokken boşanmaya kalkarsa çok yüklü bir tazminat öder kendisine piyango çıkan. saklayıp önce boşanması ve daha sonra parayı alması pek bir şey değiştirmez. boşanılan kişi dava açar ve ilk seferden daha yüklü bir tazminat öder piyango çıkan kişi. elbetteki art niyet çok önemli.


  • emrag  (21.06.09 12:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.