[]

avrupali"nin ikinci dili ingilizce peki ya arap, slav, asya"li kardesler?

mesela avrupa"da nereye giderseniz genel olarak ingilizce konusulur. peki ya arap, asya, slavlarin boyle genel kabul gormus dilleri var mi? yoksa herkes kafasina gore mi?




 
heh duzeldi.

e araplarda arapca var, slavlarda rusca. asyalilarin hepsi farkli dil konusuyor ama bir cinliyle bir japon tabi ki ingilizce anlasiyor genelde. dunyanin neresi olursa olsun ingilizce genel olarak gecerlidir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.06.14 18:17:25) 
benim litvan arkadaşım rusça konuşuyordu sanırım o minik ülkelerin hepsinde konuşuyorlar (gerçi o kız ingilizce ve almanca da konuşuyordu, ülkenin minik olması, kendi anadillerinin pek geçerliliğinin olmaması ve doğu bloğu zamanında sovyetlerdeki hayvani eğitim sağ olsun- fransızca bilmiyordu yalnız, fransızca pek öğretmiyorlarmış, türkçe de biliyordu oraya zamanında osmanlı asker göndermişmiş azınlık bi türk yerleşimi olmuşmuş onlardan kalma türkçe eğitimi varmış)
araplar; adamlar kendi aralarında zor anlaşıyor zaten :P iraklı arapla faslı arap tam anlaşabiliyor mu emin değilim. 2. dilleri ne oluyor bilmiyorum.
hint/uzakdoğu ingilizce konuşuyor
  • niye ama  (24.06.14 18:23:24) 
Araplar çok geniş bi coğrafyada. Genel olarak ingilizce olmakla beraber vakti zamanında fransız sömürgesi olmuş yerler fransızca konuşuyor.
Sovyet rusya içerisinde her almış k
ülkeler resmen default olarak rusça biliyor çünkü hala aktif olarak kullanılıyor. Yine de bu dünya ile iletişime geçmek için değil dediğim gibi rusça bilmek onlar için çok dogal. Ve tabiki diğer dilleri ingilizce.

Uzak doğu ingilizce biliyor.

Evet genel olarak bakınca ingilizce. Suudi arabistan da benim tanıdığım çoğu kimse günlük ingilizceye çok hakim idi. Benim gözlemlerim bunlar.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (19.07.14 13:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.