[]

barkod cihazının yanlış okuması söz konusu mudur ?

bir depo takip programı var.
telefonlar imeileriyle beraber kaydoluyor.
yalnız bulundugumuz yer 6 şube + 1 ana deponun merkezi merkez ofis oldugu için tüm stok önce buraya giriyor. buradan dagılıyor diger subelere.
bir ürün kargosu geliyor 100 tane telefon birden, ardarda okunuyor bunlar.
sorum şu:
imeilerin yazılmıs oldugu barkodlar 15 haneli 353888888888888 gibi.
mesela bir imei yi şu sekilde okumus: 358987789987789.
yani en bastan 3.karakteri farklı okumus. 3 yerine 8 okumus.ardarda 50 tane imei okunuyor ve içlerinden sadece birinde bu sıkıntı cıkıyor.

ama sonra bir vesileyle tekrar okuttugumuzda imei'yi normal olarak okuyor, yani olması gerektigi gibi.
bunu bir kaç üründe tekrarladı bu cihaz. ve iki hafta öncesine kadar taş gibi çalışan bir cihazdı.

bu mümkün müdür ?

 
barkod dedigin sey o cizgileri, bosluklari yada baskili alanlari numaraya donusturme seklinde calisiyor. eger cizgilerin genisligi baski hatasiyla digerine yakin ciktiysa olabilir,.


  • mayeskuel  (24.06.14 17:11:52) 
bana bir kere olmuştu. markette kasada 10 liralık ürün yerine 5 liralık bir ürünü okumuştu. dürüstlüğüm tuttu düzelttirdim.


  • inheritance  (24.06.14 17:21:11) 
okuyan cihaz bozuk değilse ya da ayarlarıyla oynanmamışsa,
hatalı okuma çok düşük ihtimal, çünkü o çubuk kodlar özel şekilde dizayn ediliyor. basılı barkod sorunlu ise okuma yapmaz.

@inheritance
seninkinde yanlış barkod okutulmuş. cihaz yanlış okumamış.
  • titiraprap  (24.06.14 17:22:37 ~ 17:26:17) 
Cihazın satıcısına sordun mu? İçine pislik kaçmış olabilir her zaman yapmıyorsa. Bakıma ihtiyacı olabilir.


  • sehpa fx350  (24.06.14 18:34:17) 
o anlık gördüğü çigzilerin arasına bişey girmiş olabilir, etiketin üzerine toz tutunmuştur, çok tesadüflere dayalı bir senaryo ama olabilir yani.

bir de bazen barkod okuyucunun kartı (board) arızalandığı zaman sapıtık sapıtık ayar değiştirmeye başlayabiliyor. birkaç kere başıma geldi, mesela okutuyorsun barkodu, ekranda fırrt diye yazacağına, sanki klavyeden sen yazıyormuşsun gibi yavaaş yavaaş yazıyordu. 15 haneli barkodu yarım dakikada falan yazmıştı. farklı bir okuyucu takıp deneyin yedeğiniz varsa. olmadı fabrika ayarlarına çekin, onların özel barkodları oluyor, ayar yapmak için okutuyorsunuz.
  • loveinaflipbook  (24.06.14 19:25:20) 
Barkodlarda bir kaç güvenlik önlemi oluyor hatalı okumaya karşı. Örneğin barkoddaki sayıların belli toplama ve çarpma işlemlerinden geçirilmiş hali sonda fazladan bir karakterde saklanıyor, böylece barkod yanlış okunduğunda hatalı olduğu ortaya çıkıyor gibi.

O yüzden ben barkod üretilirken yanlış yapılmıştır diye düşünüyorum.

Edit: Tekrar okunduğunda düzgün okuyorsa alettendir tabii. Başka bir barkod okuyucusuyla denemek gerekli.

Bir de farklı bir bilgisayar da önerebilirim. Barkod okuyucular bilgisayarlar için fazladan klavyeden farksızlardır. Mevcut klavye ile sıkıntı oluşturmuş olabilir.
  • burfak  (25.06.14 07:54:58 ~ 07:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.