[]

Fulbright doktora bursu ile Amerika'ya gideniniz var mi?

Iyi gunler,

Fulbright bursuna basvurmustum, mulakatim da cok guzel gecti. Ancak kafamda pek cok cevaplanmamis soru var. Oncelikle gitmislere sorum var? Fulbrightla doktora yapmak mantikli mi? Basvurmak istedigim ve bence burslu kabul alabilecegim okullarin cogunun ucreti 35000$ dan fazla.

Bu durumda zaten burs/kabul alabileceksem Fulbrightli olmanin prestij disinda bir faydasi var mi acaba? Cunku internette okudugum kadariyla:

1) J-1 kurali geregi 2 sene ulkenize donmeniz gerekiyor.
2) J-1 i her sene ulkeden ayrildikca yenilemeniz gerekiyor (bu durumda masraflar kimin tarafindan karsilaniyor bilmiyorum)
3) Okullara basvururken hocalara mail atip iletisime izinsiz gecemiyormussunuz (IIE den onay almak lazimmis)
4) Basvuru ve kabul surecinde IIE cok bilgi vermiyormus

Butun bu duydugum/okudugum sebeplerden oturu acaba beni kisitlar mi diye korkuyorum. Bu nedenle de sorum su: sizin Fulbright deneyiminiz nasildi? Iyisiyle kotusuyle.

Tesekkurler

 
2) Fullbright degilim ama J-1'im. her sene yeniletmeniz gerekn vizeniz degil. Vizeyi alabilmeniz icin okulun size gonderdigi ds2019 formu. O da sadece bir imza zaten. Ulkeden ayrildikca falan da degil, o bir yil icinde ulkeden ayrilmanizin mumkun oldugunu belitrmek icin. yilda bi kere, okulunuzun uluslararasi ilisiler ofisi, o belgeye bir imza atiyor o kadar.


  • halanne  (19.06.14 17:19:22) 
yenilemenin bir masrafi oluyor mu peki? Tesekkurler.


  • psychogenic fugue  (19.06.14 19:35:27) 
hayir masraf falan yok sadece imza.


  • halanne  (19.06.14 21:19:53) 
cok tesekkur ederim. peki okullara basvuru sureci ile ilgili bilginiz var mi acaba?


  • psychogenic fugue  (19.06.14 22:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.