[]

yurtdışı maaş açıklaması (ingilizce)

Günaydın duyurunun güzel insanları.

Şöyle bir maaş teklifi taslağında yurtdışında yaşayan bir vatandaş net olarak ne maaş almış olur?
Net Salary 1.000 TL
Gross Salary 2.000 TL
Company Car Costs 900 TL
Insurance & Food 800 TL
Fuel Consumption 700 TL
Administration Costs 600 TL
Monthly Total Costs 5.000 TL
Annual Total Costs ( 6 months) 30.000 TL

Rakamları temsili olarak yazdım. Normal şartlarda TR maaşları gibi düşünürsek; bu adamın eline net salary+administration cost geçmesi gerekiyor değil mi? TR de zaten bu admin.cost ücretine rastlamadım. Diğer kalemler ise harcama kalemleri sonuçta adamın eline geçmeyecek yani daha doğrusu TRde geçmez. Yurtdışında geçer mi? Bi de bu admin.cost ne ola ki, yönetici tazminatı ya da yönetici farkı gibi bir şey mi?
Bir de prim ücret bilgileri var ki onu hiç anlamadık ama onu da yazıp gözünüzü korkutmak istemedim.
Maaşla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum.
Teşekkürler,
Mutlu günler :)

P.S: Unutmuşum ülke Amerika ama Avrupa için de benzerdir diye düşünüyorum.

 
admin cost eğer çok büyük bir rakam değilse şirket ik'sının sizinle ilgili uğraşmasından dolayı doğan masraftır. yani ik daki insanlar mesaisinin sonuçta bir kısmını sizin maaş işlerinizle ilgili harcıyor, kendi iç bütçelendirmeleriyle alakalı birşey olabilir. ama yönetici tazminatı falan değildir bence cost demiş çünkü


  • acan99670  (17.06.14 10:11:20) 
Administration Costs dediği bu kişiye sağlayacağı ofisi, interneti, masası, elektriği, bilgisayarı, belki cep telefonu vs.

"net salary" yazanı alır.
  • icemint  (17.06.14 11:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.