[]

Yurtdışı alışverişi

Ebay veya amazondan verdiğimiz elektronik siparişleri gümrükte takılıyor mu? (söz konusu elektronik webcam ve mouse) takılıyorsa, fiyatına göre mi takılıyor ya da olayı nedir? Alışveriş yapanlar tecrübelerini aktarırsa sevinirim




 
fiyatı 75 euro veya 100 dolar gibi bişeyi geçmemesi lazım diye hatırlıyorum
cep telefonu ve kozmetik ürünleri fiyata bakılmaksızın takılıyor

  • rapon  (16.06.14 14:48:55) 
fiyatına göre takılır ve tehlikeli olup olmamasına göre takılır. takılması demek içinde farklı ürünler olabilme ihtimaline karşı gümrük memurları tarafından kontrolü sağlanır gerekirse fiyatta bi sorun görüyorsa fiyatınıda biçerler.
75 euro altındaki tüm kişisel kullanım için alınan ürünler(devlet tarafından yasaklanan ürünler hariç "araştır")yurda sokulabilir sadece gümrük suphe durumunda kontrolü yapılır 2-3 liralık damga vergisi alır gerekirse kagıt gönderir ayağına çağırırlar.

75 euro altı alışverişlerde dediğim gibi sorun yaşamazsınız yeterki gönderen takipli göndersin. siz okonuda rahat olun takılsa ne olacakki telefon tarzı bişey değilse hertürlü evinize gelir. webcam mause kulaklık pc parçaları takılmaz yüksek meblağlı değil ise
  • protrek  (16.06.14 14:49:58) 
ebayden yukarida belirtilen limiti gecmiyorsa gelir fakat amazon turkiyeye sadece.kitap vs cd dvd falan yolluyor


  • utkucbkc  (16.06.14 14:50:33) 
sürüyle ps3 oyunu. android stick, onun kumandası, arduino ve elektronik mühimmatı, hesap makinesi ve en son otomobile takılan obdII zımbırtısı aldım.

hiç biri takılmadı.

danışmanımın cep telefonu çin malı bir şey. o da aliexpressten aldı ama onun prosedürü kesin farklıdır.
  • marido  (16.06.14 14:51:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.