[]

Bir ben mi kıyamıyorum?

(Bu ağır can sıkıntısı sorusudur)
Sokakta anket yapanlara kıyamıyorum. Hele bir de öğrenci cümlesini eklediler mi lafın bir yerine her şey duruveriyor. Acelem mi varmış, yağmur mu yağıyormuş hiçbir şeyin önemi olmuyor.

Gazete satanlardan, üye toplayanlardan, kitap ayracı ile bağış toplamaya çalışanlardan sıyrılabiliyorum ustalıkla ama anketçi durdurdu mu,sor hadi madem sor başımın belası diyorum.

Bu uğurda zemin katlara inip kahveler mi tatmadım, apartman dairenlerinde mum mu koklamadım, prezervatif kutu görselleri ile ilgili sorularla mu muhattap olmadım, makyaj malzemesi, deodorantı, çayı, gazlı içeceği, epilasyonu... Aklınıza ne gelirse.

Siz ne durumdasınız? Garip anılarınız var mı konu sokak anketlerine geldiğinde? Nasıl kaçıyorsunuz?

 
vaktim varsa hepsine vakit ayırıyorum. işime yarasın, yaramasın dağıtılan tüm broşürleri alıyorum. istediğimden değil. o çocukların elindeki kağıtlar bitsin diye.


  • mayeskuel  (08.06.14 00:46:54) 
Bir sokak anketcisine numarami vermisligim var, ama en ufak bir hoslanti bile olmamisti, cok israr ettigi icin ve hayir diyemedigim icin vermistim. Sonra da hicbir arayisinda acmadim, vazgecti zaten.

Artik daha iyi durumdayim, en bastan hayir diyebiliyorum ksjdja
  • Idonthaveausername  (08.06.14 00:47:14) 
sen ne şeker, ne güzel bir insanmışsın ya...

bu arada, o insanları kırmayıp, çok teşekkürler uygun değilim filan diyip geçsen de yeterli olur. gün içerisinde çok kaba saba insanlarla karşılaşıyorlar maalesef.
  • helios  (08.06.14 00:47:31 ~ 00:55:51) 
anketçiyle göz göze geldiğimde hızlı hızlı yürümeye başlıyorum. soru sorabilir miyiz dediğinde 'acelem var, kusura bakmayın' diyorum.


  • rock n roll  (08.06.14 00:48:00) 
hiç biri bana teklif etmediği için daha önce böyle bi tecrübem olmadı. herhalde tipim anket yapmaya pek müsait değil


  • Sskywalkeremre  (08.06.14 00:56:14) 
Geçenlerde okulda oturuyordum. Adamın biri geldi elinde kağıtlarla, her zamanki gibi kredi kartı satmaya çalışan biri sandım. "Kullanmıyorum" dedim adama, anket diyince sıcak karşıladım tabi adamı.

10-15 dakika sürdü anket. Bir anket daha yapmak istedi, seve seve onu da yaptık. Sonra dedi ki "yalnız sorarlarsa bu anketi evde bilgisayar ile yaptık" dedi. Aradılar, seve seve yalan söyledim.

Düşünsene, bir adam senin sayende para kazanıyor. Bu beni mutlu edlyor.
  • aguilas negras  (08.06.14 00:58:43) 
anketçilerden kaçanları anlayamıyorum, 5 dk dışında ne kaybedeceksiniz?
anketörlük yapan arkadaşlarım da olduğu için kim anket yapmak isterse, vaktim kısıtlı olsa bile kabul ediyorum. hem düşüncelerimin bir yerlerde değerlendirilmesi hem de anketörlerin para kazanmasını sağlamak güzel bir duygu.

  • black sabahat  (08.06.14 01:17:54) 
Yok, ben de aynıyım. Hatta en son iyice hayır diyemeyerek 500 tl'lik bir anlaşmaya imza attım birkaç yıl önce, o zaman arada kendi kendime dur demeye başladım. Elimde bir milyon tane kitap ayıracı ve gazete var. ARtık yanımda taşıyorum. Hangisinin diğerinden çıkarsa göstereyim diye.


  • aychovsky  (08.06.14 01:20:27 ~ 01:21:46) 
ya bu empati olayı.

ben broşür dağıtana kadar dağıtanlardan broşür almıyordum. şimdi en azından kendi üstüme düşeni yerine getiriyorum.

barlarda, cafelerde kati suretle bahşiş bırakmazdım. 15 gün barda çalıştım, tövbe ettim o ortama. şimdi ne zaman gitsem hiç yoksa bir iki lira bahşiş bırakıyorum.

yani o konuma düşmedikçe pek umursamıyor insanlar. yaptığın kötü bir şey değil. iyi bir şey.
  • yirmisantim  (08.06.14 01:35:14) 
okurken ben de anketörlük yaptığım için işim olsa bile durur cevaplarım.


  • ferdinand griffonn  (08.06.14 01:48:20) 
bunun bir de broşür olayı var. mesela bazıları ufak kartlar falan satıyorlar güya engelliler için ama asla emin olamayacağımız bir de reklam tanıtım broşürü dağıtanlar var mesela ben broşürleri hep alırım çünkü adamın günlük kotasını bitirmesi lazım alıp atıyorum zaten bana bir zararı olmuyor ama eğer kart falan satan biriyse de ha yok yok deyip devam ediyorum adamın biri bi kere zorla elime tutuşturmaya çalıştı inatla tutmadım yere düştü böylelerine her şey müstahak uyuz oluyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.06.14 01:52:09) 
anket hazırlanması gerçekten zor bir iş,
bunu bildiğimden dolayı vaktim varsa, acil durumum yoksa, mutlaka yardımcı olmaya çalışıyorum.
kim bilir benim düşüncelerimle, hangi hipotezler doğrulanacak ya da yanlışlanacak eheyy...
bir de onun bağımlı, bağımsız değişkenleri var ki, sorma gitsin... :)
  • amabaskabirnickyapdedi  (08.06.14 01:57:21) 
ben sevmiyorum.

yeşil, turuncu forma giymiş hiçbir anketçiyi sevmiyorum, zamanınız var mı demeden olayı anlatmaya başlayan anketçiyi de sevmiyorum, illa cevap vermek zorundaymışım gibi yanımda yürüyerek bana soru sormalarını da sevmiyorum, ek olarak elindeki şeyi önüme uzatıp alınca da "o yalnız 5 lira" dediklerinde ağız burun girişesim geliyor.

bi ara da kredi kartı satmaya çalışan (hem de kampüste) bi kıza "istemiyorum yeterince var kredi kartım" dediğimde sanki küfür etmişim gibi bakmıştı bana.

ama başka bi kız da, içinde olduğu durumu anlattı ve sırf kıza yardımım dokunsun diye kredi kartı başvurusu yaptırıp sonra da kapattırdım.
  • gamaflex  (08.06.14 02:21:41) 
Soru cevaplarım da iş tatmaya koklamaya gelince kendimi ağırdan satar, Nuri alçıya selam ederim.


  • vfgerty  (08.06.14 02:35:27) 
Vaktim varsa yaparım. yoksa "çok teşekkür ederim, acelem var" filan derim. bu söz karşısında istisnasız hepsi "ahh, iyi günlerr, keşke herkes sizin gibi olsa" demiştir. yazık kim bilir ne zulüm görüyorlarsa.


  • pandispanya  (08.06.14 06:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.