[]

Diş Kaybı & İmplant & Protez

Daha önce zirkonyum kaplama olan üst 3 ön dişimden bir tanesi çekilmek zorunda kalındı. Şuan o dişin yerine yapılacak tedavi yöntemlerini araştırıyorum fakat kafam baya karışmış durumda. 3 ön dişten (protez olan= en sağdaki (bana göre)gittiği için köprü yapımı bana bir sağlıklı dişe mal oluyor. İmplant için ise çok beklemem gerekiyor.
İmmediat implant nedir? Avantajı, Dezavantajı nedir?
Bu ön dişe geçiçi bir protez yapımı mevcut mudur? Yoksa böyle mi dolacaşım aylarca?
Diğer olası tedavi yöntemleri nelerdir?
Fiyatları nedir? Ne kadar sürer? v.b.
Bilen, duyan, deneyimi olan, veya diş hekimi (en güzeli bu olur) arkadaşlar fikirlerini bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

 
Zirkon kaplama dişi kaybetmek pek rastlanan bir şey değil. köprü de mantıklı bir uygulama değil. dişe geçici takılır onu sorun etmeyin.
kafanızda olan soru işaretleri için Arca Bey'e mail atın size geri dönüş sağlar: arcabaydar@dentway.com.tr

Ayrıca yazarlara %25 indirim var. Yaptırmak isterseniz yardımcı olurlar.

(git: www.dentway.com.tr)
  • female demon  (06.06.14 08:32:32 ~ 08:33:58) 
köprü basit görünüyo ama sıkıntılı durum yaratıyo.
benim üst tavşan dişlerimden biri kaplama yakında zirkonyum yaptırcam.



implant için para yüzünden mi beklemem gerek diyosun?

anneme maddiyat yüzünden iki katına gelceği için şimdilik kaplamaları yeniletiyoruz ilerleyen zamanlarda nakit el verirse, implant yaptırcam ben anneme.

sadece 4 dişi kendisinin gerisi yapay.
  • indescribable  (06.06.14 09:26:25 ~ 09:27:31) 
Zirkonyum kaplama dişi kaybetmemin nedeni, daha önce diş kırılmasından oluşan ve fark edilmeyen ufak diş çatlaklarının kök içinde genişleyip abse yapması. 2 yıl boyunca kullandığım diş yavaş yavaş abse yaparak bana rahatsızlık vermeye başlayınca durumu fark etti hekim.
İmplant için bekleme durumu şundan kaynaklı, immediat dedikleri implant harici, implant işlemi diş çekimi sonrası kemik dokusunun iyileşmesini bekliyor, ondan sonra takılıyor yeniden bekleniyor, sonra geçiçi kaplama takılıp gene bekleniyor. yani 3-4 ay arası değişiyor normal implant tedavisi. immediat implant hakkında bilgim yok, keşke olsa ona göre bende tedaviye başlayabilsem :(
fiyat olarak ise bana implant için kendi diş hekimim 1200 tl civarı olur dedi. marka falan sormadım ama kendisi 10 küsür yıldır gidip geldiğim bir hekim olduğu için güveniyorum kendisine bu durumlarda. ama işte immediat varken ağzımda ön diş olmadan beklemek istemiyorum. köprü yaptırmakda nereden baksanız 3 diş için 650 tl gibi bir fiyata geliyor. ama uzun vade için hangisi sorun çıkartmayacaksa o daha karlıymış gibi geliyor şuan.
  • fakup  (06.06.14 11:50:51 ~ 11:57:29) 
  • female demon  (06.06.14 16:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.