[]

Şpagat açmayı öğrenmeden ölmek yok bana, aha da buraya yazdım!

Elde 28 yaşında bir hatun var, spor yapmış, dans etmiş vs ama esnetme üzerine özellikle çalışmamış,anca spor-dans öncesi sonrası. Yogası pilatesi yok.

Öne doğru şpagat(makas) açmaya yeltendiğinde yere bir karış mesafe kalıyor ise ham hali ile, bu kadın düzenli olarak esnetme hareketleri yaparsa, (kasları yırtmadan umuyorum) tahmini olarak ne kadar sürede yere temas eder?

Pilatesi-yogası-sporculuğu veya deneyimi olanlar cevap verirse sevindirik olurum.Kendimi beyhude yere kandırmak istemiyorum.

not: Neden buna takığım bilmiyorum.

 
hergun en az 15 dakika esnettigin dusunulurse, esneklik seviyene gore 2 hafta ila 1 ay arasi. tabi oyle profesyonel jimnastikciler gibi havaya ziplayip pat diye bacaklarini acip yere inmeyi bekleme. ama ayaklarini yerde kaydirarak acarsin sonuna kadar bu sure zarfinda.

ne kadar cok esnetirsen o kadar cabuk olur. sabah aksam 10-15 dakika esnetmek en iyisi bence.
  • gerard  (01.06.14 01:56:58) 
burada nasıl esneyeceğin önemli biraz da. sabah akşam 15 dakika ile ben de 1 aya açarsın diyorum ama böyle yere oturup ayak parmaklarına dokunarak esneme hareketi değil. açma pozisyonuna geleceksin biri de seni koltuk altlarından tutacak. düşmeni engelleyecek. bir süre o pozisyonda kalacaksın sonra o seni tutarken çok ufak hareketlerle yere oturmaya zorlayacaksın kendini. böyle olur.


  • kırmızıkaşekaban  (01.06.14 09:24:03) 
Süre vermek çok zor ama 1-2 ayı geçmez. Kadınlar için esneme süreci daha hızlı ilerliyor. Ama günlük 15 dakika muhtemelen yeterli olmayacaktır. Bunu bir antrenman gibi düşünüp en az yarım saate çıkarmalısın.


  • arnold schwarzeneger  (01.06.14 17:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.