[]

Ücretli ve Ücretsiz Uygulamalar

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda basit bir oyun çıkartacağız muhtemelen, sona yaklaştık gibi.

Androidde ücretsiz, iOS'ta ücretli sunmayı düşünüyoruz. Bu tip uygulamalar hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? Geliştiricilerine çok sövüyor musunuz? :)

Yoksa farklı bir monetizasyon öneriniz var mı, zira uygulamada reklam olmasını istemiyorum, fakat android versiyonuna reklam koymak durumunda kalacağız. Uygulama içi satın alma gibi bir opsiyonu yok, çünkü basit bir zeka oyunu.

 
android için reklamı kaldır özelliği satabilirsiniz.


  • mayhemdemon  (27.05.14 16:32:18) 
gayet mantıklı. önceliğiniz tanınmak mı para mı kazanmak. önce ona karar vermek gerek.


  • cetoxim  (27.05.14 16:33:04) 
Öncelik tabi ki tanınmak, fakat iOS developer hesabına yılda 100 dolar verdiğimizi düşünürsek ve iOS kullanıcıları daha çok para ödemeye meyilli olduğundan iOS de ücretli çıkartmayı düşünüyoruz developer hesabının ücretini karşılasın şu anlık yeter.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.05.14 16:36:22 ~ 16:37:13) 
uygulamalara çok zorunda kalmadıkça para ödemem hele ki oyuna asla.
ios kullanıcısıyım.

  • basond  (27.05.14 16:41:54) 
ios paralı, android ücretsiz gayet mantıklı bir strateji. çoğu uygulamacı bunu yapıyor zaten. ios için ücretsiz demo sürümü de yapabilirsin.


  • sir gawain  (27.05.14 16:42:27) 
Market penetration uygulamalısınız.

Bi yerden alıntıladım:

Diğer taraftan yeni ürünlere uygulanan fiyatlandırma stratejileri ise pazarın kaymağını alma (market skimming) ve pazarın derinliğine girme (market penetration) stratejileridir. Pazarın kaymağını alma stratejisi, pazarda yeni olan ürünler için uygulanan bir stratejidir. Bu stratejide pazara ilk girişte fiyat yüksek tutularak, yüksek gelir elde edilmeye çalışılmaktadır. Pazarın derinliğine girme stratejisi ise, düşük fiyat uygulayarak yüksek pazar payı elde etme stratejisidir. Bu iki stratejinin uygulanmasındaki tek önemli koşul, pazar için yeni olan ve rakip ürünlerden farklı olan ürünler için uygulanması gerekliliğidir.

Yani şunu demek istedim: Uygulamanız skimming değildir diye tahmin ediyorum(Bir whatsapp kadar sükse yapacak değildir muhtemelen). Bu sebeple penetration daha ideal. Yeterince iyiyseniz zaten oyun tutar. Sonra para kazanmaya başlarsanız. Bü yüzden penetration'la, yani müşteriden mümkün olduğunca para almada ya da az para alarak başlamak gerek.
  • otonom  (27.05.14 17:00:16 ~ 17:04:26) 
Şu ana kadar Android ve Windows Phone'da toplasan 10 defa ödeme yapmışımdır. En fazla 50 lira ödemişimdir.
Genelde uygulama tatmin edince ve reklamlar rahatsız edince "reklamları kaldır" ödemesi yapıyorum. Sadece bir kere ekşi sözlük uygulaması "ekşimtırak" için ödeme yaptım duygusal sebeplerle. yazar kardeşimize destek olalım diye.
Sövmüyorum. Mesela Instagram için Windows Phone'da "6tag" adında uygulama var. Instagram'ın uygulamasından kat kat iyi. Verdim parasını, kaldırdım reklamlarını...
  • cliquot  (27.05.14 17:12:46) 
basit bir zeka oyunu ise bir sekilde uygulama ici reklam daha uygun olur diye dusunuyorum. ama su anki stratejiniz uygun, hem user behaviour ı daha iyi olcebilirsiniz, iki farklı opsiyonu da gorerek. IOS kullanıcıları para odemeye daha yatkın oldukları için dogru dusunmussunuz.


  • md hus  (27.05.14 17:17:16) 
ios'ta da paralı yapma derim. oyun çok güzelse ben alırım. 2 liranın muhabbetini yapmam :) ama reklamlı, bedava uygulama yaparsanız daha fazla kazanırsınız. sonuçta basit bir zeka oyunu demişsiniz. ben şimdi gidip 2048 oyununa para vermem mesela.

flappy bird'ü örnek alın mesela. oyun bedava ve sadece menü ekranında reklam var. adam günde 50 bin dolar kazanıyordu ilk çıktığında. siz o kadar olmasa da yine de iyi bir meblağ kazanırsınız.

edit: oyun çıktığında burada duyurusunu yapın, ben indiririm. paralı olursa düşünürüm.
  • himmet dayi  (27.05.14 17:22:36 ~ 17:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.