[]

fazla guzel giyinme vs. gereginden kotu giyinme

illa ki ikisinden biri olacaksa, bir ortamda gereginden fazla şık olmayi mi tercih ederdiniz, kimsenin dikkatini cekmeyecek kadar ortalama alti mi giyinmis olmayi?

mesela kendinizi, herkesin şort-tshirt oldugu bir piknikte kokteyl elbisesi, şikir şikir kupe kolye ve topuklularla bulmak mi, yoksa gosterissiz bol bir penye esofman alti, ve suklum puklum bir tshirtle mi bulmak mi, hangisi size daha cok huzursuzluk verir?

overdressed or underdressed, sizce hangisi daha kotu?

 
underdressing ftw. herkesin kasım kasım kasıldığı yerlere paspal gitmeye bayılıyorum.

arkadaşım yan sokaktaki starbucks'a kahve almak için yarım saat hazırlanırken ben genelde şöyle gidiyorum mesela
blogs.ocweekly.com
  • bubezleeb  (26.05.14 06:55:06) 
kesinlikle dikkat çekmeyecek şekilde giyinmiş olmayı. hatta her zaman öyle olmayı. tabii bu demek değil ki uyumsuz saçma sapan çirkin şeyler giyerim.

@cigerdelen merak ettim nedir ağır anlam ?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.05.14 07:04:51) 
dikkat çekmemek iyidir.


  • zgrydn  (26.05.14 07:21:15) 
@cigerdelen, hangi yabanci kelimeden bahsediyorusnuz, mesela sort-tshirt mu, piknik mi, kokteyl mi, kupe mi, kolye mi, penye, ya da esofman mi? sanirim over/underdressed kismina takildiniz. turkce 3 kelimede anlattigim (fazla guzel giyinmek) bir durumu karsilayan tek bir kelime var ingilizcede, ve kendi kendime bu soruyu dusunurken de o kelime ile dusundum. oncesinde turkce iki paragraf anlatmaya calistigim bir seyi bir de ingilizce bilenler icin, ingilizce pratikliginde sormak istedim. bunda ne gibi sakincali manalar buldunuz ben de merak ettim.

her dil kulturel etkilesim sonucunda baska dillerden kelime alir. her birden fazla dil bilen insan (multilingual [bu arada cidden, turkce'de multi-over gibi on ekler olmayisi buyuk eksiklik]) arada bildigi iki dilden karisik cumleler kurar.
  • aklimiseveyim  (26.05.14 07:27:20) 
@cigerdelen canim duyuru ahalisi ile sonu bir yere varmayacak, anlamsiz bir konu uzerine sohbet etmek istedi. boskafa vs. gibi soylemlerle gerilmenin manasi yok. he mi.


  • aklimiseveyim  (26.05.14 07:33:46) 
insanlar bazen cok tuhaf olabiliyorlar.


  • aklimiseveyim  (26.05.14 07:49:08) 
Pratikleşmesi ve derinleşmesi için Arapça ve Farsça'dan çuval çuval kelime almış bir dilin İngilizceden alınca yozlaştığının sanılması komik (ya da Köktürkçe konuşuyoruz da ben mi kaçırdım). Nasıl ki eskiden coğrafi olarak yakınlaşan milletlerin dilleri benzeşmişse, aynı şey şimdi de kültürel olarak geçerli. Bence dili öldüren şey diğer dilden kelimelerin alınması değil, dilin kendi kelimelerinin sürekli yanlış yazım sonucu erozyona uğramasıdır, şarz gibi.


  • whoosie  (26.05.14 07:53:04 ~ 07:54:16) 
illa ki ikisinden birisi olmasina gerek yok. her ortamin kiyafeti var. rahat ve temiz giyindikten sonra bir sorun olmaz.


  • goo.gl  (26.05.14 07:58:07) 
Tercihimi belirtmek istemiyorum; ama bunun hakkında bir kitap var. Siz de mutlaka okumalısınız. Sorunuzun cevabını veriyor. Ayrıca ben bu kitap sayesinde başkalarının giyinme tarzına karışabiliyorum. Buna hakkım var çünkü ben bu kitabı okudum.

Bir de alakasız konularda bile insanları yargılıyorum; çünkü boş bir insanım. Tek arkadaşım bu bahsettiğim kitabım. İnsanlara kendi değerlerimi zorla benimsemeleri için baskı yapıyorum. Burada bile yazım kurallarına dikkat ediyor olmamdan ve bu yazdıklarımın soruyla pek alakası olmamasından takıntılı biri olduğumu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Acıyın bana. Teşekkürler.
  • click here to see her naked  (26.05.14 08:05:20 ~ 08:06:34) 
köktürkçe ne whoosie?
arapça ve farsça'dan neden bu kadar kelimenin dilimizde yer aldığını sen de biliyorsun. overdressed ile aynı değil bu kelimelerin alınması. dilimize yabancı kelimelerin girmesi elbette büyük bir sorun. yeterince öztürkçe konuşuyoruz zaten her ne kadar böyle abuk subuk overdressed tarzı kelimeleri kullanmaktan imtina etmeyip, dili mahveden insanların sayısı azımsanmayacak derecede olsa da.

mesela şarz örneğini vermişsin de şarz zaten türkçe bir kelime değil, bu milletin dili dönmüyor işte bu kelimeyi doğru söylemeye, bunu bir türlü anlayamıyorsunuz, kabul edemiyorsunuz hatta alaya alıyorsunuz. bulun o zaman türkçesini, yaygınlaştırın? yok, o da yok. gerekirse şarz diye yazılmalı, madem böylesi daha yatkın dilimize, böyle kullanılmalı. kendi değerlerini bu kadar küçümseyen başka bir millet yoktur. hakan şükür'ün soyadı yıllarca suku diye telaffuz edildi yurtdışında, adamlar hiç şükür demek için kastı mı? hayır. çünkü kendilerine nasıl rahat geliyorsa öyle telaffuz ediyorlar ve bundan gocunmuyorlar. biz ise herkesi ana dilinde telaffuz etmezsek ölecek hastalığına yakalanmışız, bizde kompleks olmuş artık.

kendi dilimize özen iyidir.
  • baldur  (26.05.14 08:12:35) 
bir diğer kompleksiniz de milli değerleri her bireyin benimsemek ve desteklemek zorunda olduğunu sanmanız. bu tıpkı doğduğu bölgede yaygın olan dinin mensubu olup kendini bu dinin değerlerini benimsek zorunda hissetmeye benziyor. insanlara yapmaları gerekeni söylemek yerine önce onlara saygı duymayı denemekle başlasınız daha iyi olabilirdi.

insanların kendilerini nasıl daha rahat ifade edebiliyorsa o şekilde konuşmaları ve yazmaları normaldir. gördüğüm kadarıyla dilin bir değer olduğuna inananlar var. dilin duygu ve düşünceleri anlatmak için kullanılan bir iletişim aracından başka bir şey olmadığını düşünen biri olarak, sizin değeriniz başkasının değeri olmak zorunda değildir diye düşünüyorum. bir de dili mahvetmek için önce ortada güzel bir dil olması gerekir. sanırım bu cümle size görecelilik hakkında fikir verecektir.
  • click here to see her naked  (26.05.14 08:36:44) 
bence verdiğin örnek biraz yanlı olmuş. piknik halihazırda rahat giyinilmeye özenilmesi gereken bir oluşum zaten. bence ikisi de eşit ölçü de kötü. örneği şöyle yapalım:


bi iş toplantınız var, toplantıya pijamayla mı gitmeyi tercih edersiniz yoksa bir tuvaletle mi? kadın değilim lan bu arada. örnek kadınlar üzerine sadece. ikisi de fazlasıyla küçük düşürücü olur kanaatimce.
  • syozkn  (26.05.14 08:37:56) 
@syozkn, onu da piknik degil de barbeque partisi diyecektim de, son anda piknige cevirdim. ama barbeque partisi deyince verdigim ornek daha iyi oturuyor, ailece gidilen bir piknik degil de, isyerinden mudurunun evinin bahcesinde verdigi bir parti gibi. senin verdigin ornek de biraz fazla uc olmus sanki, pijama mesela, gercekustu. ikisinin de kucuk dusurucu olduguna katiliyorum, ama ben de az giyinmeyi tercih ederdim galiba.


  • aklimiseveyim  (26.05.14 08:44:49) 
gereksiz yere yabancı kelime kullanmak diye gelip burda türkçe mücahitliği yapan insan iddiasını şahsiyet ve hür kelimeleriyle savunuyor. gülünç duruma düşmemek için başkalarına türkçe öğretmenliği taslamadan önce kendi cevabınızda arapça kelimeler yerine türkçe kelimeler tercih edin lütfen.

soruya cevap olarak da, ben daha az giyinmeyi tercih ederdim çünkü aşırı süsülenip püslenmek her zaman daha dikkat çekiyor diye düşünüyorum. ben mezuniyetime tişörtle gitmiştim kimse de aldırış etmemişti. ama normal zamanda abartılı bir kıyafet giyseniz insanların hemen gözü üzerinizde oluyor.
  • swadian prince  (26.05.14 08:47:22 ~ 08:50:05) 
ikisi de rahatsizlik verir ama overdressed i tercih ederim. durumu idare etmem daha kolay olur. sakaya falan vururum kendimle dalga gecer konuyu kapatirim. piknige kokteyl elbisesi biraz ekstrem bir ornek olsa da, ozellikle tanimadigim kisiler olacaksa etrafimda, kendimi pacoz hissetmem daha bir rahatsizlik verir bana.


  • eick  (26.05.14 08:50:15) 
@ciger
kendimi küçük düşürmem merak etme. takma bir adın arkasına saklanıyorum. aşırı türkçe sevginden fark etmemiş olabilirsin.

sen bu peşin yargılarınla sen ne kadar sığ bir insan olduğunu gösteriyorsun ama. özenmek? imrenmek? türk milleti ve değerleri hakkında ne düşünüyorsam aynısını geri kalanlar için de düşünüyorum. bu açıklamayı yapmamın tek nedeni, yersiz şişmiş egonun havasını almak için yanılıyor olabileceğini görmeni sağlamak istemem. en azından umuyorum.

benim hiçbir şey bilmiyor olduğumu iddia etmen, senin her bildiğinin doğru olduğunu göstermez.
  • click here to see her naked  (26.05.14 08:57:27 ~ 08:57:58) 
her ortamın kıyafeti farklıdır. mesela pikniğe giderken şort-tshirt, önemli bir yerde güzel giyinirim.


  • rock n roll  (26.05.14 09:32:52) 
Pii, donanımhaber forumlarına dönmüş burası.


  • Pamplona  (26.05.14 10:36:08) 
nerede olduğu önemli. eğer bir davetteyse tabii ki en şık olmayı isterim. ama gideceğim yer böyle hani rahatsız edebilecek kapasitede insanlarsa mmümkün olduğunca az dikkat çeken şey giyerim. yani mekana bağlı.

aslında genel olarak jean + sade bir bluz kombini iyi. eğer kadınsan herhangi bir durumda biraz makyaj ile ya da tapuklu ayakkabı ile de bi anda şık olabilirsin. her şey mekana bağlı.
  • buiret  (26.05.14 11:16:51) 
andadressin? rhuuulz!


  • o da olur  (26.05.14 11:21:38) 
Aslinda olay dikkat cekmemek bence. Yani mutlaka dikkat cekmeyecek kadar sade giyinmek en iyisi ama bazen bu smokinli bi ortama takimla gitmek bile olabilir.

Cigerdelen bence yaniliyorsun bir hocamiz var 3 4 tane dil biliyor. Bir insan bildigi dil kadar dusunebilir ve bu hocam sohbet ederken bir suru farkli dilden kelime kullaniyor tabii sadece sohbet sirasinda kendini zorlamadan rahat ifade edebilmek icin. Yani bence o kadar da buyutecek bir durum degil yabanci kelimeler kullanmam arada
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.05.14 16:31:44 ~ 20:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.