[]

Sözel bölümlerin daha zor olması

Sizce de sözel bölümler daha zor değil mi ? Sayısalda yöntemi kavra geç. Sözelde full okuma.




 
sözel bölümler her zaman daha kolay gelmiştir bana. hatta biyoloji bile sözel bilim sayılmalı bence.


  • devilred  (25.05.14 00:23:18) 
Alakası yok bence. Ezber yapmaktan daha kolay bir şey olamaz. Bir şeyi üç kere okusan ezberlersin zaten. Sözelde mantığını kullanmanı gerektirecek bir durum yok. Ama sayısal öyle mi. Evlerden ırak...


  • istenmeyen evlat  (25.05.14 00:25:15) 
Göreceli bir durum. Sözel de zor, sayısal da.

Millet gördüğü kadarıyla sözel kolay yea diyip ahkam kesmekten geri kalmıyor ama durum bu yani.
  • armagan  (25.05.14 00:30:08) 
Sözelciyim...
Olay kurgusunu, olayın mantığını kavradıktan sonra kolay.
Matematik çok zor, matematikten anlayan adamın önünde saygıyla eğilirim hep.
  • livaneli kadir  (25.05.14 00:30:31) 
sözel, sayısaldan zordur. sayısal da sözelden kolay değildir.
sayısalcıların düşündüklerinin aksine sözelciler daha yaratıcıdırlar :P

  • Lirazervatif  (25.05.14 00:31:02) 
kafanın neye bastığı önemli. ben inşaat mühendisiyim formüller, şablonlar, matematik oldum olası çocuk oyuncağı gelmiştir bana. zamanında evdekiler dünyaları teklif etti yine de tıp yazmadım okuyamam diye. kimisi için de tam tersi. okurken zorlandım mı diye soracak olursan hayvanlar gibi zorlandım çünkü çalışmayı problem çözmeyi gerektiren bir dal. bizim bölüm çok zor yeaa geyiği bitsin o yüzden.


  • argent dawn  (25.05.14 00:37:10) 
amerikada biyoloji ve hatta nörolojinin sözel sayıldığını bilmeyen arkadaşlarımız varmış ne güzel.

velhasıl, sayısal sözel bunların hepsi birer illüzyon. yaratıcı insan her alanda yaratıcıdır. açın 'genius'ların hayat öykülarine bakın bilimde de sanatta da yardırılar. ezberci insan ise her zaman ezbercidir. burada esas soru ezberlemek mi yorumlamak mı daha kolay olmalıydı. yorumlamak bence.

ek: amerika'nın kıstas alınması değil konu, konu 'saçmalandığı' iddia edilen bir şeyin eğitimde dünya öncülerinden bir ülke tarafından zaten kabul edilmesi.

ek2: 'biyoloji sözel mi olur ne saçmalamışsın' tarzında bir yorum vardı, silinmiş. mesajım o yoruma cevabendir. evet, biyoloji sözel olur, ve hatta bazı ülkelerde sözel kabul edilir. saçmalamakla ilgisi yoktur, bunu anlatmaya çalıştım.
  • malmazel  (25.05.14 00:38:33 ~ 00:57:07) 
bana kalırsa sözel, sayısala nazaran daha kolaydır. ayrıca genel kanıda bu yönde.


  • all girls dream  (25.05.14 00:40:42) 
Amerika mı kıstas alınıyor bir dersin sözel veya sayısal bölüm olması için? ha doğru. onlar her şeyin en iyisini biliyorlardı.


  • devorgilla the gunslinger  (25.05.14 00:42:23) 
her seyin en iyisini bilmiyorlarsa da bu birçok şeyin en iyisini bildikleri gerçeğini değiştirmiyor.

malmazel güzel söylemiş.. sözel bölüm deyince de nedense herkesin aklına ezber geliyor.. yorum gücü olmalı.
  • Lirazervatif  (25.05.14 00:44:41) 
@malmazel

amerika'da yaşamıyorum, oranın eğitim sistemi de ilgi alanıma girmiyor doğal olarak. neden laf sokma ihtiyacı hissetiğiniyse bilemedim. "sen her şeyin iyisini bilirsin paşam" övgüleri bekliyorsun sanırım.

"saçmalandığını" iddia ettiğimi ispatlarsan sevinirim, ek olarak.

ek: yanlış anlaşılma olmuş, yazılan bana hitaben değilmiş zaten.
  • devilred  (25.05.14 00:48:45 ~ 01:02:25) 
beynin hangi lobunun hangi bölümü daha gelişmiş olduğuyla alakalı. kimileri için sayısal, kimileri için sözel daha zordur. tabi biraz da eğitim ile alakalı. eğer bilinçli bir eğitim alırsa sayısalcı olduğu halde müthiş sosyal çıkarımlar yapabilen bir birey eğitilebilir. ağaç yaşken eğilir sözünün doğru olmasıyla alakalı. benim için başlangıçta matematik daha keyifli bir dersi. problemleri çözmeye bayılıyordum. sonra evde sorduğum soruların cevabını verecek kimse kalmadı, okulda ise iletişim sıkıntısı yaşanılan bir hocanın da marifetiyle matematikten uzaklaştım. tarihe yöneldim. matematiği gereksiz bir iş görmeye başladım. neticede sayısal zekam gelişebilirlikten geriledi ve düşük seviyeye ulaştı. matematikle ilgiliyken de yaratıcı tarafım vardı. hayalperesttim. resme ve şiire bir ilgim vardı. bu artarak devam etti. yani kısaca genetiğe ve eğitime bağlıdır. her ikisinin de zorlukları vardır.


  • kallesnikof  (25.05.14 01:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.