[]

sağlık sistemini geri zekalıya anlatır gibi anlatır mısınız?

ssk'lı çalışan olarak hiçbir hakkımı ve hastane sistemini bilmiyorum.

özel hastaneye hangi durumlarda gidebiliyorum? örneğin karnım ağrıyor diye özel hastaneye gidebilir miyim? para öder miyim?

acil'e hangi durumlarda gidebiliyorum? acil nedir?

kolumu kırdım diyelim, özel'de ödediğim ücret farklı mı? hangi durumlarda para ödüyorum, hangi durumlarda ödemiyorum; nereye ne kadar ödüyorum?

özetle hiçbir şey bilmiyorum. yardımcı olur musunuz? konu ile ilgili bir yazı da olur. teşekkürler

 
özellerin sgk anlaşması olmayanlara tüm parayı bayılıyorsunuz onlar ne istiyorsa, ki hastaneden hastaneye değişiyor. orayı arayıp ya da internetten kontrol edip sgk anlaşmaları var mı kontrol edebilirsiniz.
anlaşmalılar da genelde zaten %20 indirim bilmemneden indirim gibi koşullarla anlaşıyor yani özele girip tüm faturayı devlete kesip elinizi cebinize atmadan çıkamazsınız. ya da ben öyle özele denk gelmedim

  • shubulubapshubaptishaluva  (21.05.14 10:34:33) 
ssk ile anlaşması olan özel hastanelerin anlaşmalı tüm polikliniklerine gidebilirsiniz.
12 tl devlet payı+hastanenin belirlemiş olduğu muayene ücreti (kliniğe ve hastaneye göre 40-75 TL arası ve hatta daha fazlası; değişebilir) ve varsa yapılacak tahlillerden çıkan farkı (12 tl, 16 tl,53 tl gibi artık tahlile göre değişir. mesela ben son smear testine 21 tl fark ödedim) ödersiniz.
bir de ilaçlarınız almaya eczaneye gittiğinizde hastane payı+yazılan ilaç sayısı kadar 1 tl+ ilaçların yüzdesi gibi bir bedel ödeyeceksiniz.

acile poliklinik muayenesini bekleyemeyecek durumda iseniz gidersiniz.
trafik kazası, kalp krizi, beyin sarsıntısı, astım atağı, ani gelişen yüksek ateş, kusma, karın ağrısı v.b

şimdi özel hastanelerin acillerinde uygulanan renk kodu uygulamsı var.
trafik kazası, kalp krizi gibi durumların kodu farklı oluyor. bu şekilde acile gelmiş hastalar hiç bir ekstra ücret ödemeden acil serviste tedavi olabiliyor.

ama mide bulantısı ishal v.b. durumlar için acile kaydınız farklı bir renk kodu ile oluyor (örneğin yeşil kod)ve bu durumda acil servis sizden yaptığı tedavinin ücretini ödemenizi talep edebiliyor.

mesela ben eskişehir acıbademe 1 sene önce astım krizi ile gittiğimde hiç bir bedel ödemeden ilk müdahale yapılmışken (serum+buharlı ilaç) aynı hastaneye 1 yıl sonra yine astım krizi ile gittiğimde aynı tedaviye 53 tl bedel ödedim.

bu hastanenin politikasına göre değişmekle beraber yukarıda saydığım durumlar için hiç bir özel hastane acil serviste ücret almıyor.

edit: hemen bir örnek vereyim, rakamlar çok net olmamakla beraber aşağı yukarı böyle.

ssk anlaşmalı acıbadem kadın doğum polikliniği yıllık kontrol muayenesi için:

12 tl ssk payı+ 59 tl muayene ücreti +21 tl smear tahlil farkı toplam 92 tl ödedim.

ilaç vermedi. ama buna rağmen eczane sistemine (tahmini) 5 tl muayene parası düştü. bir sonraki hastalıklarımdan birinde ilaç alacağım zaman bu muayene ücretini de tahsil edecek eczane benden.

bu arada aklınızda olsun devlet hastanesinden randevu alır da gitmezseniz mutlaka iptal ettirin. aksi halde yine eczane sistemine 4 tl muayene bedeli işliyor. sonra ben muayene olmadım ama demeniz de bir şeyi değiştirmiyor.
  • balik kraker  (21.05.14 11:10:50 ~ 11:15:55) 
kod olayını bilmiyorum ki @balik krakerin anlattığı mantıklı geliyor. bir duyuru yapılmıştı geçen aylarda aciller her hastanede ücretsiz. ücret talep eden hastaneyi şikayet edin, eğer bir kaç böyle şikayet edilirlerse sgk anlaşmaları iptal ediliyormuş


  • shubulubapshubaptishaluva  (21.05.14 11:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.