[]

ielts çok mu kolay?

bir yds kursunda ingilizce öğretmeniyim. 7 haziranda ielts'e gireceğim (akademik). ingilizceyi sosyal çevremde de günlük olarak kullandığım halde özellikle writing kısmından aşırı korkuyorum. çalışamıyorum da.

az önce kursa gelen birkaç kişi ve burdaki diğer öğretmenin konuşmasını dinleyip sinir oldum biraz. yok işte "ielts'in kalktığı iyi oldu, parası olan ona girip yüksek puan alı geçiyordu ama yds'ye girmek zorunda olanların işi daha zor", "aman ielts'i bu hafta geçemezsen haftaya kesin geçersin, iş paraya bakar" vs. yahu ben yusufluyorum resmen akıcı ingilizce konuşan, yazan, anlayan dinleyen biri olarak. yds'den 20 - yazıyla "yirmi" - almış insanlar ve dahi öğretmenler ielts'i küçümsüyor.

ben mi çok gözümde büyütüyorum ki? geceleri uyuyamıyorum artık hem stresten, hem de çalışamadığım için vicdan azabından. yapmayayım mı bu kadar?

almam gereken not 6.5 ama ne kadar yüksek, o kadar iyi tabii ki.

 
YDS'yi bilemiyorum ama TOEFL'la kıyaslayınca IELTS çok daha kolay gelmişti bana da. 6.5 sizin durumunuzda rahatça alınabilir bir puan gibi sanki.


  • fotrsapka  (20.05.14 19:11:01 ~ 19:13:24) 
valla bana epey kolay gelmişti ielts. sadece bir tane örnek test çözdüm formata aşina olmak için, 7.5 aldım geçtim. ingilizce öğretmeniyseniz ve günlük hayatta da konuşuyorsanız 6.5 rahat alırsınız herhalde. formata hakim olun yeter.


  • rotario  (20.05.14 19:12:56 ~ 19:13:23) 
TOEFL cidden gereksiz bir sinav. Konusma bolumu filan cidden benim gibi telesekretere konusamayanlar icin kisa metrajli gerilim filmi. IELTS, ingilizce konusan-anlayan birini cok zorlamaz. Okudugunu anliyor musun, derdini anlatabiliyor musun uzerine kurulu tamamen.

YDS coktan secmeli degil miydi? YDS'den 20 alip IELTS'e bok atmanin tek aciklamasi dunning-kruger etkisi olabilir.
  • fortisvita  (20.05.14 19:41:43 ~ 19:42:30) 
yds ile karşılaştırılmasının tek sebebi yds nin üds den sonra oldukça zorlaştırılmasıdır. ancak ingilizce seviyesinin ölçülmesi konusunda yds, ielts veya toefl kadar başarılı olamaz. çünkü 4 kategoride sınav oluyorsunuz. ielts e kayıt olunca bir sınava online ücretsiz girilebiliyor (listening ve reading) bunlar gerçek sınav ayarında oluyor. bunları çözerek seviyenizi görürsünüz. speaking te rahatsanız o da olur, writing de ise formal format olduğu için sınava girmeden biraz çalışmakta fayda var.

seviyenizi bilmiyorum ama akıcı ingilizce konuşabiliyorsanız 6.5 u alırsınız diye düşünüyorum.

üds, yds, toefl ve ielts e girmiş biri olarak yorumladım
  • sttc  (20.05.14 19:55:50 ~ 19:56:15) 
akademik yazma kısmı geriyor beni. konuşmada "en son okuduğun ya da en sevdiğin kitabı-filmi anlat" tarzı soru çıkarsa konuşamam sadece, hangisine krar vereceğimi bilemediğimden, dinleme zorlamaz, okumada dikkat dağınıklığı problemimden dolayı parçanın sonuna gelmeden soruları cevaplamak için atlıyorum. yazmada da chart verildiğinde hiç öyle süslü püslü yazamıyorum internetteki örnekler gibi. bodoslama ne görürsem onu yazıyorum kütük gibi.

sıkıntılarım bunlar aslında.
  • letheavendangered  (20.05.14 20:00:26) 
yds'den kolay gelmesinin sebebi yds 50 puan ile ielts 4'ün eşdeğer olmasıydı galiba. yds'den 50 alamayan tüm arkadaşlarım ielts'e girip geçtiler.


  • vendorth  (20.05.14 20:11:08) 
ielts'in akademik denkligi iptal edildi yalnız. soruya kaynak yapayim bu bilgiyi verdikten sonra, ne oldu o is?


  • jangbogo  (20.05.14 20:19:37) 
evet, o hala iptal ama ben avrupadaki üniversiteler için başvurcağım eğer soru buysa. geçme notunu yükseltmek yerine komple kaldırdı adamlar. çünkü başka hiçbir sınav ingilizceyi yds kadar iyi ölçemez adssdasd


  • letheavendangered  (20.05.14 20:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.