[]

"anglo" tam olarak ne anlama geliyor?

aglo-amerikan, anglosakson gibi çeşitli şekillerde kullanılan "anglo" tam olarak ne anlama geliyor?

baya bir bakındım google'a ama tam olarak kavrayamadım.


 
Anglo-Amerika, töre ve alışkanlıklarının kökeni Kuzey Avrupa'ya dayanan, İngilizce konuşulan Kuzey Amerika kültür bölgesi. ABD'nin büyük bölümü ile (Fransızca konuşulan kesimleri dışında) Kanada'dan oluşur. Bu bölge, İspanyol mirasının ve geleneklerinin çok güçlü olduğu Latin Amerika'nın dışında, Kuzey Amerika üstünde yer alan coğrafi bölgeyi tanımlamak için de kullanılır. Anglo sözcüğü, İngilizce konuşan bir beyaz Kuzey Amerikalıyı Latin Amerikalı soyundan gelen (Hispanik) birinden ayıran bir anlam kazanmıştır.

kuzey amerikayı soy bakımından tanımlayan bir sözcük. Sanırım bizdeki "göçmenim ben " gibi birşey. Türkiye'de de anadoludan gelen ve göç ederk yerleştirilen insanlar var bunlar kendilerine göçmen diyor soy olarak ama hepsi türklük konusunda anadoludan gelenler gibi bağlı. buna benzer bişey diye anladım ben..
  • erty_ksk  (14.05.14 04:41:59) 
Anglo is a prefix indicating a relation to the Angles, England, the English people, or the English language, such as in the term Anglo-Saxon language.

en.wikipedia.org

ingilizceniz çok iyi olmasa bile göz gezdirin.
  • mea maxima culpa  (14.05.14 05:06:28) 
anglo>anglaise>ingiliz

soup anglaise>supangle>ingilizn corbasi :) ama biz tatli olarak yiyoruz
  • exlibris  (14.05.14 08:19:07) 
kökeni angl,angl'a ait olan/angl'dan gelme demek. angl ise bir bölge ismi.. angl ölü bir germen dilinde köşeli demek.) bunlar daha sonra saksonlarla etkileşime girip hepimizin başına bela oldular.


  • insomni4c  (14.05.14 08:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.