[]

can yayınları kapak tasarımı

neden bu kadar radikal bir değişikliğe gitmiş olabilirler sizce? beğendiniz mi yeni halini? kitaplarını yayın evine göre tasnif edenler gıcık olmadı mı?




 
beyaz çerçevenin artık olmayışından mı bahsediyorsunuz?


  • in search we trust  (11.05.14 16:46:03) 
resmen yaramı deştin sebebini hiç bilmiyorum ama hiç hiç hiç memnun değilim. annem de memnun değil. can yayınlarından 100 civarı kitap vardır sanırım kitaplıkta. biz yayın evine göre tasnif ediyoruz. yayınevi içinde de yazara göre. inanın yeni kapaklı kitaplardan almadık. hayır çok güzeldi. sadeydi. niçin değişir ki? problem ne yani? çok sinir oldum ben.

@ in search,
www.birazoku.com
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net

bunun gibi.

mesela bu kitabı arkadaşıma hediye edecektim. hevesim kaçtı. eski kapaklı hali bende olduğu için çok mutluyum. benimkisi tamamen duygusal bağ. anlamayanlar mutlaka olacaktır.


“CanYayınları’nın beyaz tasarımı, çok değerli bir tarihi yere sahip olmasına karşın, yazarın ve kitabın kimliğinin önüne geçiyor. 80’lerde, daha bilgisayar ve piyasada çok fazla tasarımcı yokken parlak bir tasarımdı. Ancak artık 90’ların sonlarına doğru bu yanlış bir karar olmaya başladı, çünkü yazar ve kitabın kimliğini öne çıkarmak artık mümkündü. Babam Erdal Öz, önce Yaşar Kemal’in de ‘Karıncanın Su İçtiği’ ve Manuel Puig’in ‘Mozart’ kitabında iki kere Can Yayınları kapak tasarımını değiştirmeyi denedi, ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçti. Bugün, olağanüstü bir ekiple çalışmaktan aldığım güçle, bu gerekli değişimi ben gerçekleştiriyorum.”
Bu arada tepkileri soruyoruz. “Olumsuz bulan da var ama olumlu bulanların sayısı da hiç azımsanacak gibi değil” diyor Öz ve değişimi şöyle savunuyor: “Beyaz kapakla kitaplar rafta kayboluyor. Ben Can Yayınları’nı tanınmasından öte yazarların kurumsal kimlikleriyle öne çıkmasını istiyorum. Yayınevi olarak kurumsal imajımızı feda edip yazarları öne çıkarmak istiyoruz… Belki bir sene, belki de üç ay sonra Can Yayınları’nı değil, yazarlarımızı fark edecek okur. Ayrıca yazarlarımız arasındaki farkı da bizim bir şekilde tasarımla vurgulamamız gerekiyor.”
  • kırmızıkaşekaban  (11.05.14 16:46:06 ~ 16:51:14) 
evet beyaz kapak üzerine resimdi ya eskileri artık renkli

şu güzel bi örnek olmuş gerçi de şöyle artık eskisini hatırlarsınız zaten:

www.idefix.com
  • paltar yuyan masin  (11.05.14 16:52:08) 
açıkcası eskiden beri benim hoşuma gitmezdi, hep daha kalitesiz gözükmüştür can yayınlarının kitapları sırf bu tasarım yüzünden ve hatta başka yayın evi varsa tercih etmeme sebebiydi amma ve lakin kindilerine özgüydü ve köklerine sadık kalmaları saygı uyandırıyordu. karar almışlar anlaşılan bu yönde ve gerçekten kolay bir karar değil, benim için bir fark yaratmayacak.


  • in search we trust  (11.05.14 16:57:13) 
sebebini bilmiyorum ama teknik olarak yanlış bir hamle olduğu kesin.
kendi kafalarına sıkmak da diyebiliriz. çünkü o tasarımı/formatı gören herkes, o kitabın can yayınları'na ait olduğunu biliyordu. Uzaktan bile fark edilen bir şeydi. Şimdi sadece birer kitap haline dönüştü. Kurumsallığını yitirdi.

  • oraletarya  (11.05.14 16:58:08 ~ 16:58:49) 
can yayınlarının youtube kanalında can öz bu soruya cevap verdi. özelden link yolluyorum. buradan link vermek yasak galiba. merak edenler de yütub'a can yayınları yazarak sorunun cevabını yayınevinin sahibinden dinleyebilirler.


  • lafıolmaz  (11.05.14 17:00:44 ~ 17:06:32) 
Kitabın kapağına, kokusuna anlam yükleyen dolu görünümlü boş insanlarız. O yüzden önemlidir.


  • ehti  (11.05.14 17:19:39) 
bence sorun edilecek ciddi bir değişim değil. pek umursamadım ben...


  • kisa bisey olsun istemistim  (11.05.14 17:32:32) 
Ben geçen sene birinden tüyo almıştım. Can yayınlarından 10-15 kitabım var sadece. O demişti ki biraz bekle kapaklar değişecek o zaman al. Şimdi arşivini bok etme. Tamam demiştim. Şimdiki halini de pek beğenmedim ama yapacak bir şey yok. Bu şekilde alıp saklayacağız artık. Yıllardır bir kitabın kapağını görüp aha bu can yayınları derdim şimdi bir özelliği kalmadı bu kapağın.


  • godsparticle  (11.05.14 17:37:34) 
ben anilara fazla anlam yukleyen biriyim sanirim. o yuzden hosuma gitmedi. varlik yayinlari nasil cep boyutlu sevimli halleriyle aklimdalarsa, can da eski kapaklariyla aklimda kalacaklar.


  • John Finn  (11.05.14 17:48:38) 
çok karmaşık. beyaz çerçeveliyken güzeldi. özellikle verdiğiniz www.idefix.com linkte yayınevinin kalp logosunu aradım ama bulana kadar bir kaç saniye geçti.
evet, gıcık olduk.

  • nax  (11.05.14 17:53:47) 
can yayınlarının klasikleşen kendi bi çizgisi vardı, olmamış.


  • neo  (11.05.14 18:08:58) 
sorunun cevabi konusunda emin degilim iyi mi olmus kotu mu olmus diye cunku can yayinlari'ndan nefret ederim fakat sunu soyleyebilirim ki 1984 ve hayvan ciftligi igrenc olmus. hayvan ciftligi'nin eski versiyonu vardi bende (can yayinlari olmayan) fakat arkadasim carptigi icin yenisini almayi planliyorum ama su igrenc kapakli kitabi almaya icim el vermiyor.
www.idefix.com

en azindan klasikler eski formatta kalabilirdi.
  • lorenzen  (11.05.14 18:17:47) 
kitaplarımı uzun süredir eski basım, şömizli, bez ciltli kitaplardan, sovyet rusyasında basılan kitaplardan aldığım için enterese etmedi pek. önceden de sevmezdim can yayınlarını. tek düze ve (bana göre) hoş olmayan bir görüntü verirdi, şimdiki hali ise daha beter olmuş. günümüzde basılan hemen hemen hiçbir kitabın estetik güzelliği yok, hepsi maliyeti daha ucuza getirip daha pahalıya satmak amacıyla üretilmiş bir ticaret eşyası haline geldi.


  • lesmiserables  (11.05.14 18:23:58) 
yeni kapaklar çok da kötü degil hatta bazılarını cok begendim. böyle böyle güzelleşecek tasarımlar, dogru bır adım olmus.


  • akare  (11.05.14 20:30:46) 
Doğan Kitap'ın kapak tasarımını birebir kopyalamışlar. Hiç olmamış.


  • angelus  (11.05.14 20:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.