[]

bir acayip "see for" kullanımı

ay kafayı yiyiciğim. elimdeki çok basit cümleyi anlayamıyorum:

"...our children will see for us as we have seen for those who came before, discovering wonders..."

buradaki "see for" ne anlamda yahu? internette aratınca hep "see for yourself" deyimi çıkıyor. yourself'i hariç tut diye arattım ama bir şey çıkmadı.

not: henüz yayınlanmamış mühim bi program olduğu için cümlenin tamamını paylaşamıyorum. mevzu insanoğlunun evrende ne kadar önemsiz olduğu, bilimin araştırmanın önemi falan. gelecek nesiller de bilimin ışığında ilerlesin tadında konuşuyor bu cümlede.

 
Daha fazlasını görecek, daha fazlasına sahip olacak anlamında muhtemelen ama ilk kez duyuyorum böyle bir kullanım.


  • cakabo  (09.05.14 22:55:25) 
verify gibi bir manaya geliyor olabilir, sanki.


  • baba jo  (09.05.14 23:05:32) 
su haliyle gayet anlamsiz. yazili bi metin miydi bu? degilse yanlis anlamis olabilirsin.


  • tomofilli hasan  (09.05.14 23:11:19) 
our children will get ahead of us... gibi kullanılmış bence de. bizim önceki nesillerin önüne geçtiğimiz gibi gelecek nesil de bizi aşacak demek istiyor olabilir.


  • acemmi  (09.05.14 23:17:26) 
see dikkat etmek olarak çevirirsen çözersin gibime geliyor.
bizim için dikkat edecekler...

  • inanmazsan inanma  (09.05.14 23:26:59) 
see for ilgilenmek manasına da geliyor.


  • vendorth  (09.05.14 23:33:09) 
ingilizce'de "See for" diye bir phrasal verb yok. See basli basina "gormek" veya "farketmek" anlamında kullanılmıs cumle icinde. For ise bildiginiz "icin" anlamında. Yukarıdakiler hatalı maalesef..


  • scuderia  (10.05.14 22:59:51 ~ 23:36:24) 
bizi görmeye gelecekler işte. bizim için gelecekler gibi düşün.


  • baldur  (10.05.14 23:01:44) 
Bizi gormeye gelecekler degil. Cocuklarımız, bizim icin gorecekler, bizim de bizden once gelenler icin gordugumuz gibi...


  • scuderia  (10.05.14 23:07:55) 
tamam sustum.


  • baldur  (10.05.14 23:09:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.