[]

crc32 checksum

iki resmi karsilastirmak istiyorum da. her dosyanin ayri mi olur bu ? yada herdosyanin eşsiz buna benzer özelligi var midir? (resimlerdeki oynanmislik vs degil, isimleri degisik mesela)




 
dosya dediğin şey byte'lar topluluğu, resim veya başka birşey olması önemli değil. iki dosyanın crc32'sini alırsan ve sonuçları karşılaştırırsan, dosyaları da karşılaştırmış olursun. her dosyanın eşsiz bir id'si olmaz.


  • altikereyedi  (05.05.14 14:43:37) 
crc32 bazı durumlarda hızı yüzünden avantajlı olsa da eğer karşılaştırmak istediğiniz şeyler nispeten büyük veriler ise hash kullanmak daha yerinde olur.

data deduplication algoritmaları genellikle locality-sensitive hashing kullanırlar. resim, video ve ses gibi benzerliği farklı codec'ler ile zayıflatılabilen formatların karşılaştırılması üzerinde durulmuş projeler de mevcut.

neticede md5 performans / kullanışlılık oranı olarak bu konuda güzel bir fonksiyondur.

Eğer ihtiyacınız olan şey biraz daha ciddi ise şu projeye bir göz atmanızı öneririm; opendedup.org
  • vanwarantion  (05.05.14 15:36:06) 
peki iki resmi basitce birleştirdik diyelim. yeni crc32 ney göre belirlenir? rasgele mi yoksa bi algoritmasi var midir? yeni crc den birleştirilenler bulunamaz degil mi?


  • sylow  (06.05.14 03:08:15) 
tabii ki belli bir algoritması vardır; aynı veri ile her zaman aynı sonucu üretmelidir yoksa zaten bir işe yaramaz. şöyle düşün; ben sana aşağıdaki mesajı kağıda yazıp atıyorum:

"naber 47"

17+1+2+6+21 = 47. (harflerin alfabedeki sıra numaralarını topladım.)

burada mesaj naber, crc'si ise 47. mesajı yazdığım kağıt yolda ıslanıp r harfi ı harfine dönüşebilir ve sana mesaj aşağıdaki şekilde ulaşabilir:

"nabeı 47"

ama sen mesajın crc'sini aldığında 47 değil 38 bulursun ve bana dersin ki yanlış göndermişsin mesajı bir daha gönder. temel mantık budur yani.

senin durumunda ise iki dosyayı karşılaştırmak için kullanıyorsun. dolayısıyla iki resmi birleştirirsen, yeni crc bambaşka birşey olur. google crc32.
  • altikereyedi  (06.05.14 13:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.