[]

ACİL >> Güvercinden anlayan var mı?

JUNIOR BOY YABANİ GÜVERCİN NE YER BİLEN VAR MI?

Kedilerimin hırpaladığı junior boy bir güvercin var balkonda. Fotoğraftakine benziyor gibi. (Aslında belki de kumrudur, kumruların renginde ama daha bir güvercin gibi de) Yavru ile yetişkin arası. Yetişkin tüyleri daha tam çıkmamış, sarsak yavruluk tüyleri de var arada.

Islak ve kuru halde ekmek kırıntısı ve bulgur verdim ama yiyor mu anlayamadım. Buğday falan yer mi? Su verdim bir de.

Ensesinden ve bir kanadın köküne yakın bir yeden ısırılmış. Bir kanat yana sarkıyor biraz. Tentürdiyot sürdük...

Veterineri aramıştım ölür, ölmesi bir günü bulur demişti. İlk gün boynunu çekip, oturdu kaldı. 3 gün oldu şimdi, iyileşme var. Kalktı, geziyor balkonda, boynunu oynatabiliyor. Bir de bir saattir, fiyy fiyy fiyy diye bir ses çıkarıp dolanıyor, bir şeyler istiyor. Yemek mi, neden uçamıyorum mu diyor, canı mı acıyor nedir acaba?

Bir de sabah yine fiyy fiyy deyip duruyordu ve başında, balkon demirlerine konmuş 4 tane kumru vardı ona doğru bakan. Bunlar yardıma mı gelmiştir, yemeye falan mı hayvanı? Sonra kumrular birbirlerini kovalayarak gittiler...

 
Buğday falan versem yarılır mı? Bir arkadaş civciv buğday yiyince yarılıyor dedi. Ama bu o kadar küçük değil...

Yaşar mı, kanadı iyileşir mi sizce??
  • dirmit  (27.04.14 14:49:24) 
buğday yer. yemiyorsa ağzını açıp tane tane dökün ağzına, yutmasını sağlayın. onlar ağızlarına aldıklarını direk yutup boyunla göğüs arasındaki boşlukta biriktirip öyle sindiriyorlar. aynı yöntemi buğday yerine nohutla da yapabilirsiniz.


  • optum kib bye  (27.04.14 15:01:19) 
kumrular muhtemelen ekmege, bulgura falan gelmislerdir ama guvercinden korktuklari icin yaklasamiyorlardir. emin degilim ama zarar vermezler sanirim, urkek hayvanlar onlar. fiy fiyy neden onu bilemedim:) yasar bence o, yapabileceklerini yapmissin zaten. umarim iyilesip ucar yakin zamanda.


  • mayaa  (27.04.14 15:04:07 ~ 15:05:24) 
Yemek yemeden ne kadar dayanır bir kuş?
Önüne koyduklarımı yiyip yemediğini, yemi eksildi mi, anlayamıyorum? Genelde köşelerde duruyor...
Buğday aldım geldim, önüne de koydum, şurdaki gibi,
youtu.be
balonlu bardak yaptım ama yabani tabii korkuyor da kucağıma alınca, yemedi. Önüne koyduklarımı yemiyorsa borulu şırınga ile falan zorla vereyim değil mi? Off..
  • dirmit  (27.04.14 16:05:15 ~ 16:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.