[]

Şantiye mi yoksa ofis mi?

Merhabalar, temmuz ayında sahaya çıkmaya hazır bir içmimar olacağım, İstanbul'da çalışmayı hedefliyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi bu iki seçenek arasında kalmış bulunmaktayım. İş tabii ki de benim ne istediğimde bitiyor lakin her iki durumda da başıma gener geleceğini tam idrak etmek istiyorum.

Mesela şantiyede görevli olan bir mimar/içmimar'ın günlük temposu nasıldır? İşe giriş çıkış saatleri ne derecede oynama yapar? Zorlukları, kolaylıkları nelerdir. Ofiste çalışana oranla maaşı daha mı yüksektir? Beş altı yıllık bir şantiye deneyiminden sonra kişi hangi kademelere kadar çıkabilir, ortalama ne kadar kazanır? Her günün sonunda yorgunluktan bayılır mı?

Sorularım bunlar efenim. Uğraşıp da cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

 
yeni başlayanlar için kesinlikle şantiye derim. iyi bir mimar tasarımda çok iyi olmalıdır. iyi bir tasarımcı ise iyi bir uygulamacıdır. ister tasarım yapın ister şantiyeci olun şantiyeyi bilmelisiniz. detay almak için mesaj atabilirsiniz.


  • dogrupusula  (16.04.14 01:26:05) 
zaten iki seçeneğin var, saha, ofis. iç mimarların imza yetkileri olmadığı için kesinlikle şantiye derim. mimar olsaydın kuşkusuz proje, akarı kokarı yok stresli zaman gerektirir ancak temiz iş.


  • gokhan atestepe  (16.04.14 02:01:12) 
santiye= para+no life
ofis= surunmek+neredeyse no life

  • fortisvita  (16.04.14 02:08:08) 
tabii ki şantiye!


  • compadrito  (16.04.14 06:33:27) 
yukarıda da herkes söylemiş ben tekrarlayayım ilk olarak şantiye ortamını bir tecrübe etmen gerekiyor,saha da işler nasıl yürüyor,insanları nasıl idare etmen gerekiyor,ne gibi sorunlarla karşılaşılıyor bunları yaşayarak öğrenmek gerekir.

Bir konut şantiyesi ile osb şantiyesinde ki ortam çok farklıdır,birinde işveren ve taşeronlar ile muhattap olursun kısmen iş yükün biraz daha hafiftir diğerinde belediye,katılımcılar,taşeronlar, müteahhitler v.s çok daha fazla insanlarla iletişim halinde olursun,işin zorlukları çalıştığın firmaya ortama göre değişir.

Genel olarak gözlemlediğim şantiye de işi en yoğun olanlar inşaat ve harita mühendisleri,daha sonra elektrik mühendisleri,mimarlar(peyzaj,iç mimar v.b)geliyor.Ofiste geç saatlere kadar kalmasalar da işlerin yetişmesi için eve iş götürenler oluyor.

Para ve kariyer konusu kişinin kendini pazarlayabilmesi ve işleri idare edebilmesi,sonuçlandırmasına göre değişir,net birşey söylemek zor.
  • sealth  (16.04.14 09:35:38) 
Şantiye ortamı iğrençtir. Her yönüyle. En iyi, en kurumsal inşaat firmasında bile şantiye ortamı bir mimar için iğrençtir. Fakat ofiste başlarsan sonrasında şantiyeye giremezsin, girsen de sudan çıkmış balık gibi olursun. Ama çok açık yazayım eğer ileride ofiste çalışırken taşeronlardan kazık yemek istemiyorsan çok net olarak şantiye de işlerin nasıl döndüğünü görmen ve bilmen gerekiyor. Bu nedenle şantiyeden başlamanı tavsiye ederim ama dediğim gibi ana hedefin işlerin püf noktalarını öğrenmek olmalı.


  • elma salyangozu  (16.04.14 09:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.