[]

İşe İade Davası

Selamlar herkese daha önce de bu konuda bir sorum olmustu. Şuan aciliyeti olan bi sorun var, çünkü yarın bir firma tarafından iş görüşmesine çağrıldım. Şimdi başından itibaren kısaca anlatmaya çalışacağım süreci.

Yurt dışında bir firma tarafından süresiz sözleşme imzalayarak 2 yıl süresince çalışıp bu süre sonunda iş yerimden benimle beraber 20 kadar kişi çıkarıldı. Ancak geride kalan kişiler calışmaya devam ediyor ve iş henüz tamamlanmış değil. Bir coğumuz aynı avukatla işe iade davası açtık fakat davalar toplu değil ayrı ayrı olarak açıldı. Avukatımız bunun daha doğru olacağı görüşünde. 15 Ocak itibariyle işten çıkarıldım 1 ay dolmadan davayı açtık fakat hakim ilgili firmadan bir takım belgeleri hazır etmesini istediğinden belgeler tamamlanana kadar aradan geçen 3 aya rağmen halen dava görülmeye başlanmadı...

Sorun şu ki yarın bir firma iş görüşmesine çagırdı ama kafam soru işaretleriyle dolu, ssk yapılmamasını isteyerek 15 mayıs tarihinde işsiz 4. ayımı tamamlayarak mı başlamak daha doğru yada dava sonuçlanana kadar 1 yıl hiç çalışmamak mı? Şöyle bir durum var davaya kazanırsam alacağım maaş yanında yarın anlaşıp girersem alacağım maaş arasında riske edilmeyecek kadar büyük farklar olacak. Avukatımız da davayı çok yüksek ihtimal kazanacağımızı söylüyor fakat bu işe başlama konusunda net konuşmadığı için buradan görüşlerinizi almak istiyorum. Teşekkürler şimdiden.

 
davayı kazanırsanız 4 (ya da 6 aya kadar tam emin değilim ama en az 4 ay) aylık ücret ödeyecek işyeri size max.4 aylık da geriye dönük sgk priminizi ödeyecek. ücreti tabii vermeyecek ödediği tazminattan mahsup edecek. bununla birlikte davayı kazanırsanız işe başladığınızda eski iş ortamınızı beklemeyin. sizi çıkartıldığınız ücretle (bu arada çalışanlar zam almış olabilir) işe alacaklar ve muhtemelen 1 yıl boyunca zam falan da yapmayacaklar. ayrıca dediğim gibi yıldırma politikaları ve psikolojik tacizle karşılaşma ihtimaliniz yüksek olabilecektir.


  • kakao  (13.04.14 19:34:01) 
Öncelikle belirteyim ki İşK. m.20'ye göre, açılan işe iade davasının 2 ay içinde sonuçlandırılması gerekmektedir. Belgelerin tamamlanmasını hızlandırmak sizin avukatınızın görevi. İşyerinin keyfini beklemek olmaz.

Yeni bir işte çalışmanızın işe iade davanızın sonucunu etkilemeyeceği kanaatindeyim. Zira davayı açalı 3 ay olmuş. O sizin kazanılmış hakkınız ve Kanunda işe iade davası süresince işçinin yeni bir işte çalışamayacağına dair hiçbir hüküm yok.

Ayrıca, kararın kesinleşmesine kadar çalışmadığınız süre için alacağınız tazminat miktarı en fazla 4 aylık maaşınız olacak. Kanunda açık hüküm var.

"Karar çıkana kadar o kadar bekleyeceğim, hiç değilse 4 aylık maaşı alayım" derseniz, 4. ay dolana kadar bekleyin derim.

İşveren işe iade davası sonucunda işe başlatmazsa, ayrıca en az 4 aylık, en fazla 8 aylık tutarda tazminat öder. Bunun miktarını hakim belirleyecek. Ancak, işsiz geçirdiğiniz zamanın sadece 4 aylık kısmını ödemesine karar verilir.

Sanırım net olmuştur. :)
  • m e l t e m  (13.04.14 23:29:46) 
Evet yeterince net çok teşekkür ederim:)


  • skoylu  (13.04.14 23:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.