[]

yabancilar isminizi telaffuz edemiyorsa ne yapmali?

Onlarda olan benzer bir isme cevirmeli mi biriyle tanisirken yoksa zorla soyletmeli mi? Aslinda cok egleniyoruz soyletmeye calisirken ama soyletsek de yazilisi cok alakasiz ingilizce konusanlar icin. Okunusu bilmeyenler gordugunde cok alakasiz bir isim soyluyor dogal olarak.

Mesela Can i John (ken,sen vs. diye okuyabiliyorlar gorenler) , Cem i Jim (goren sem diye okuyor) yapalim mi? Hakan, Kaan falan onlar zaten sicmis. Ismi Selin, Melisa falan olanlar cok sansli yav.

Ne yapalim hacilar bir yardim.

Derdini sikeyim demeyin ciddi mesai harcamak gerekiyor millete ismini ogretene kadar

 
bence zorla söyletmeli, en azından ilk başlarda. yeni tanışılanla da muhabbet olur işte.ilk söyleyemez what? filan der, dener durur, gülümser. güzel şeyler bunlar. sonra şişt pişt bi şekilde çağırır zaten, ya da kısaltır kendı kafasına göre


  • kaymaktutmayansicaksut  (09.04.14 02:13:20) 
ya ben ne yapıyım :/


  • Ufuk  (09.04.14 02:14:10) 
dedigim gibi eglenceli oluyor aslinda evet ama ogrenemeyenler bir sey diyemiyor hos olmuyor :)

Isin kotusu ogretince de kotu. Cunku dogru okunusu ingilizcede cok sacma bir anlama geliyor, insanlarin akli otomatik ona kayiyor.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.04.14 02:16:07) 
ne kadar süre söyletmeye çalışıyorsun ? mağazadaki kasiyer düzgün söylemezse pek bi kaybın olmaz bence:) ama sık gördüğün iş okul ortamındakilere söyletmeye çabalayabilirsin.

ben iş ortamındakilere söyletmeyi başardım, aynen bir türk gibi telaffuz ediyorlar adımı. gerçi bir çabam da olmadı, tanışma faslında birkaç kez tekrarlatıp, harfleri tek tek nasıl telaffuz edeceklerini sormuşlardı. bir süre sonra baktım, türk gibi talaffuz ediyor hepsi. sanırım pratik yaptılar gizli gizli. :))

edit; adın şafak falan mı?
  • sumuklu asilzade  (09.04.14 02:23:17 ~ 02:24:30) 
@sumuklu asilzade sik gorustuklerime dogrusunu ogretiyorum orada sikinti yok cok sik konusmadiklarim problem. Bir daha gormeyecegim belki 1 2 kere daha gorecegim insana adimi ogretmekle ugrasmak istemiyorum acikcasi :D Direk benzer olan ingilizce ismi soylesem mi diye dusunuyorum.

Ahaha yok safak degil neyse ki
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.04.14 02:29:12) 
gereksiz bence. ne kadar söylerse yeter. zaten görmeyecekmişsin.

mystery oyunları oynayan birine bu tip şeyler yazmayacaktın. ben o ismi bulana kadar çatlarım şimdi. neyse.
  • sumuklu asilzade  (09.04.14 02:35:45) 
onlara benzer isme çevirme. zaten muhtemelen o yabancıların olduğu ortamda seninle aynı ismi taşıyan en fazla 2 kişi çıkar. bırak dilleri döndüğü kadar söylesinler. benim ismimi öğrenen 100 kişiden 100ü de farklı şekilde söylüyordu ama kabullendim artık kasmadım.

sen kendi ismin neyse onu söyle, arada birkaç kez de uyar ama çok kasma.
  • nawar  (09.04.14 03:34:05) 
Ben CEM, like peanut butter and JAM diyorum, al sana bir pick up line. Yaz arkadasim, otuzbingadinlan nasıl birlikte oldum....


  • jemjum  (09.04.14 03:59:31) 
@sour cinlilerin hepsi oyle yapiyor zaten, sayisiz raymond marco mike la tanistim cinli :)

ben de zaten ilk hecesini soyluyorum sadece, iskence etmiyorum kimseye :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.04.14 04:16:10) 
Soylenisi kolay bir lakabin varsa onu kullan. Yoksa zorla soylet. Benim kuzenim vardi kunt diye londraya gitmisti bi bankada calismaya as cekmemisti zavalli :)


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (09.04.14 06:48:24) 
ben biraz inatci biri oldugumdan her yanlis soylediklerinde duzeltiyorum (bkz: zero tolerance). ogrenene kadar. ben senin torkild diye afili adini soyleyecem de sen benim adimi soyleyemeyeceksin? sikerler gülüm :)


  • varg  (09.04.14 07:14:41) 
Hicbir sekilde ingilizce bir isme benzetemedigim ve ilk hecesi soylendiginde de kulaga guzel gelmeyen bir isme sahip olarak genelde ogretmeye calisiyorum. Yoksa ismimin ingilizce anlamini soyluyorum baya etkilenip ogrenmeye kasiyorlar genelde. Cok sallamiyorsam "S" diyin gecin diyorum ama bu kez de ass mi zuhaha diye dalga geciyorlar. Nickname bulmak da iyi bir cozum olabilir bu durumda, benim kadar caresiz isen tabii.


  • lotesse  (09.04.14 09:46:26) 
Benim ismimi de soyleyemiyorlar. Ancak sunu deneyebilirsiniz: "My name is Abdulrezzak, but my friends call me Mike".


  • crown  (09.04.14 09:50:52) 
benim adımı hiç söyleyemiyorlardı. ama ismimin orjinali arapçadan gelme. benim müşterilerin çoğu da zaten arap olduğu için ben direk arapça halini kullanıyorum. kartvizitlerime imzalarıma da o halini yazdım. arap olmayan diğer yabancılar da şimdi çok kolay söylüyor. vallahi kafam rahat


  • zenc  (09.04.14 09:54:10) 
çocuklara da isim koyarken artık global dünya diyerekten ingilizce telaffuzlu isim koymak gerekiyor :S

benim isimde sorun olmuyor ama soy isim sıkıntı. kırca = kirka oluyor. gene de bi ufuk ya da şafak değil.

ailem hollandada yaşıyor mesela. anneme hatice erine hatiç diyorlar, abimin eşine de selime yerine selim.
  • mat couthon  (09.04.14 10:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.