[]

Ana Bayii nin ingilizcesi nedir

şirket türkiyedeki birkaç Fiat Ana Bayii 'den birisidir. burdaki ana-bayii 'i nasıl çevircez?




 
main office diyebilirsin.


  • she was my baby  (07.04.14 23:36:09) 
The company is one of the several main dealers of Fiat in Turkey.


  • la lykia  (07.04.14 23:46:28) 
main office olduğunu sanmıyorum. çünkü direk merkez ofis gibi algılanıyor. burada bir bölgeyi kapsayan ofisten söz ediyoruz


  • janavarorion  (08.04.14 00:01:30) 
main office pek tabiki olabilir. cunku birden fazla main office olabilir. merkez ofis icin ayri bi kelime var. central.

dealer: satici,
distributor: dagitici.

bunlarin hepsinin anlami farkli. ona gore kullanmak lazim.
  • she was my baby  (08.04.14 00:10:31 ~ 00:11:47) 
diğerleri de haklı ama arkadaşın aradığı head quarter gibi bişey sanırım.


  • jimjim  (08.04.14 00:14:28) 
headquarters daha cok sirketin "ana merkezleri" icin kullanilir. yani o sirketin yonetiminin bulundugu yerler icin. ana bayii anlaminda headquarter kullanmak dogru olmaz.


  • she was my baby  (08.04.14 00:20:42 ~ 00:20:59) 
yok benim aradığım headquarter veya main office'den farklı. hani bu otomotiv firmalarında bir yetkili satıcı bayiiler olyor sadece müşterilere satış yapan bir de ana bayiiler oluyor hem yetkili satıcı bayiilere hem de müşterilere satış yapabilen. main-retailer istedğim anlamı verir gibi sanki?


  • slap  (08.04.14 01:06:04 ~ 01:08:04) 
authorized reseller, yetkili satici demek. reseller ara firma anlaminda. mesela "pamuk ticaret" fiat bayiligi aliyor. fiat'tan alip ustune kar koyup satiyor. resmi olarak.

bir diger ornek de, apple tr magazasi acmadan once yetkili olarak bilkom vardi sadece.

daha da ileri gidersek, bilkom'un da yetkili satici bayiileri var.
  • she was my baby  (08.04.14 01:12:22 ~ 01:13:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.