[]

YGS - LYS konu anlatan kitap ve videolarda...

(git: 751621)

YGS - LYS konu anlatan kitap ve videolarda birbirinden farklı bilgiler var mıdır? Örneğin tek kaynaktan çalışırsam, o kaynağın eksik bilgi verme olasılığı nedir? Tarih anlatıyor ama (örneğin) Kösedağ Savaşı'ndan söz etmiyor gibi bir durum olur mu?
Piyasada bu kadar çok farklı kaynak olmasının içerdikleri soruların kalitesi dışında, verdikleri bilgiler açısından fark var mı sizce?

Kaynak seçimi sıkıntısı çekiyorum da...

Teşekkürler şimdiden.

 
temel bilgilerde farklılık olmaz.

örnek vermek gerekirse edebiyatta güvenderde tanzimat döneminin standart sanatçıları dışında kenarda köşede kalmış isimlere de yer veriyorlar. full çekme peşinde değilsen sorun olmaz.
  • mattiadestro  (26.03.14 23:23:01) 
hım sağol mattiadestro.
peki ful çekme peşinde isem (öyle olmalıyım bence) hangi kitaplar, video anlatımları ve dahi dersaneyi (şişli deyim) önerirsiniz?

konu anlatım kitapları için popülerlik sırasıyla fem, güvender, birey tavsiyeleri aldım bolca...

internetteki videolar konusu sıkıntı benim için şimdi. seneye de dersaneye giderim herhalde. şişli de uğur dersanesi iyi dediler, butik dersane olmayanlar içinde...

aman ne zor işmiş şu kaynakları seçmek, organize etmek!
  • dirmit  (26.03.14 23:32:07 ~ 23:32:44) 
eğer müfredatta geçiyorsa anlatmama veya yanlış anlatma gibi bir durum olmaz, ama soru çözümlerinde farklılık olur, kimi bazı konuları daha yüzeysel geçer vs. o yüzden gerçekten kendini dinleten 1-2 hoca-kaynak bulup onları takip etmen daha iyi. ''hepsini izleyeyim farklı bir şeyler kaparım'' dersen de çok zaman kaybedebilirsin.

tarihi bir de yanında konu anlatımlı iyi bir kitaptan takip edersen (müfredatı güncel olan) sorun olmaz. ben sayısalcıydım, birey ve güvender'i tavsiye etmem. fem'in ve final'in konu anlatımlı kitapları iyidir. dershane olarak şişli'de uğur'a gittim, çok kötü, tavsiye etmem. fem'e giden arkadaşım var, sınıfları kız erkek olarak ayırmaları vs. dışında verim aldığını biliyorum. ama imkan varsa kesinlikle butik dershane öneririm.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (27.03.14 00:40:40) 
kitapla ilgili şöyle bir tavsiye verebilirim ben,
fem'in simetri serisi var, bütün konuları sıfırdan, anlaşılır ve açıklamalı, hiç bilmeyen insanın anlayabileceği şekilde anlatıyor. oradan çok çok rahat öğrenirsin konuları. fem'in bu serisi dışındaki konu anlatımı kitaplarının uzun süre ara vermiş biri için çok uygun olacağını düşünmüyorum. önümüzdeki 2 ay kadar onları yalayıp yuttuktan sonra da final'in konu anlatımlarını der ders şöyle bir tarayıp, içindeki abuk bilgileri öğrenirsiniz, genelde soru gelmeyen ama bilince kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan kitaplardır bence finalin konu anlatımlı kitapları.
soru bankası içinse sakın ama sakın birey le başlamayın matematik dışında, o kadar saçma sapan ve konulardan uzak ve dahi hatalı soruları var ki, ben birey çözdükçe kendimi sikecek duruma geliyordum. soru bankası için başlangıçta yine fem, ardından final, ardından güvender, daha sonra birey ve bulabildiğiniz bütün kaynakları öneririm. ben sadece coğrafyadan 9 adet soru bankası bitirmiştim (çünkü yanlışım çıkıyordu, bir iki tane olsa da). kendinizi konuları biliyor hissettikten sonra önerilebilecek bazı kitaplar var, ben sayısal olanlara örnek vereyim mesela: güvender- fizik özel soru bankası; geometri-birey b(bunun mümkünse eski baskısı, yenisinde çok kolaylaştı), geometri- celal işbilir soru bankası (bu sadece adana civarında satılıyor)
son üç aya girmeden önce haftada bir deneme(dersane imkanı yosa bile evde) daha sonraysa bir gün deneme bir gün eksik kapatma şeklinde gidebilirsiniz. bir gün deneme derken ne demek istediğimi anlatayım, mesela sabah aldınız bir denemeyi 160 dakika tutup başladınız; çözüp bitirip kontrol edip yapamadıklarınızı aldınız içinden. hemen ikinci denemeye geçip kendinize 140 dakika verin ve bu süreyi mümkün olduğunca azaltın. bunun dışında denemeleri aç çözmek gibi saçma sapan ama işe yarayabilecek şeylere de başvurabilirsiniz (sınav sabahı yemek yiyebileceğinizin garantisi yok, vücudunuzu her şeye hazırlamak için çok uygun bir şey bu, insan haklarına aykırı olsa da :D) ben bu şekilde bir hafta ddenemelerle ve kendimle uğraşarak günde 1500 soru çözmüşlüğüm var.

başka bir ihtiyacınız olursa da sorabilirsiniz^^
  • mutevazi  (27.03.14 08:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.