[]

erasmus+ proje yazımı temel bi kaç soru

Öncelikle mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
1- Şimdi proje yazımında önce ortakları ve katılımcıları ayarlayıp öyle mi başvuruyoruz ?
2- Bu "gençlik değişimleri" programında "Proje ortaklardan birinin ülkesinde gerçekleşir." diyor.Mesela Çift ortaklı yapıda 2 ortağın da ülkesinde yapılamıyor mu ?
3-Bu grup olayı nedir proje içindeki.Gruplara bölünme neye göre yapılır ve grup liderleri nasıl seçilir ? Her ortak ülke için 1 grup gibi mi ?
4-bi de internet üzerinden bulduğumuz partnerlerin üzerine düşen sorumluluklar nelerdir?
Ulusal Ajansı didik didik ettim bu sorulara tam cevap bulamadım.
Teşekkürler

 
Eski sistemde uyguladığımız, yeni sistemde olduğunu tahmin ettiğim şekliyle yazmaya çalışayım.

1- Katılımcıları belirlemene gerek yok. Ortakları ayarlayıp yazsan yeterli. Ama atıyorum, ben Hollanda'dan X ortağını yazdım projeye başvururken. Ama adamların işi çıktı, vazgeçtiler, yine Hollanda'dan olmak kaydıyla bir Y ortağını alabiliyorum projeye X yerine. Katılımcılar proje geçtikten sonra ayarlanır hep. Sen adamlara hadi gel seni buraya getireyim/Hollanda'ya götüreyim de, sonra proje onay almasın. Kimse böyle işe girişmiyor.

2- Emin olmamakla birlikte, projede sadece tek bir faaliyet dönemi olacağından, sadece bir ülkede gerçekleştirilir - ister koordinatörün ülkesinde, ister katılımcılardan birinin ülkesinde.

3- Grup dediğin, ortakların getireceği katılımcılar işte. Sen kendi grubunun liderini seçersin, ortakların da kendi liderlerini seçer. Çok spesifik bir şey gerekmedikçe belirli bir özelliği yoktur liderin, gruptaki diğer katılımcılara yardımcı olabilmesi açısından biraz daha bilgili-deneyimli olması tercih edilir. Hollanda örneğinden gidecek olursak, Schipol'den çıkıp Lelystad'a gitmeyi, ekibi götürmeyi üstlenebilecek, iletişim sıkıntısı yaşamayacak, gerektiğinde her ülkenin yapacağı bir aktivite varsa projede, kendi ülkesine düşen görevi koordine edecek vs. Sınıf başkanı gibi düşün, daha küçük sınıflarda da sınıfın öğretmeni gibi. Ama bunların hiçbirisine gerek de olmayabilir. Bu arada, katılımcılar max. 25 yaşında olabilirken, grup lideri için yaş sınırlaması yoktur. Grup belirlenirken de kız-erkek dağılımı eşit olmalı, 5 katılımcıysa 2-3 gibi ayarlanmalı (tercih edilen).

4- Bu sorumlulukları yine projeyi yazan koordinatör belirler. Benim ortak olduğum son projede her şey zaten hzırdı, ortağım olan arkadaşım yazmıştı projeyi. Bize bazı görevler verdi, konuyla ilgili sunum yapmamızı istedi, 1 akşam Türk gecesi düzenlememizi, 1 gün öğle yemeği hazırlamamamızı mesela. Ha bir de, ortalığın hazırlanması temizlenmesi toplanması vb şeylerde grup liderleri koordinatör ekibe yardımcı olur etik olarak. Gezmeye gelmiş gibi bir kenara çekilip oturmaz, hatta kendi grubunu da yardıma teşvik ederse çok güzel olur.

Bunlar hep bizim uyguladığımız şeylerdi. Teoride çok şey değişmedi ama sadece 2. maddede belki bir istisna olabilir - emin değilim.

Bu arada, hangi şehirdesin? Ben İzmir'de birlikte proje yazacak insan arıyorum ama 1 tane bile arkadaşım olmadığından ne grup oluşturabiliyorum, ne de beyin fırtınası yapabiliyorum. Güçlü partnerlerim var elimde mis gibi ama değerlendiremiyorum.
  • letheavendangered  (26.03.14 21:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.