[]

2015 üniversiteye giriş sınavlarına tek başına hazırlanmak için

36 yaşındayım lisede Fen Matematik bölümündeydim, sonra özel yetenekle GSF ye girdim. dolayısıyla tarih, coğrafyam zaten zayıf, ayrıca matematiğim ve fiziğim de kötüydü. biyoloji ve kimya iyiydi, felsefe haricinde. onları da pek anımsamıyorum tabii fakat baksam daha kolay geri gelirler herhalde.

1) şimdi iyi bir puan alıp psikoloji okumak istiyorum. 14 ay falan var. sizce günde 5-6 saat çalışma gibi bir tempo ile olur mu? olur di mi?:)

2) rehber öğretmen nereden bulurum. herhangi bir dersaneden içeri girsem, sınavla, sınav sistemi ile ilgili sorularımı sorsam vaktini çalmış olacağım, o olmaz gibi. (devlet) okullardaki öğretmenler de nedense pek ilgili, bilgili olmaz gibi geliyor.

3) öncelikle konu anlatımına ihtiyacım var. internette videolu konu anlatımları, soru çözümleri vb mevcut ama pek çok farklı kişi/hoca tarafından anlatılmış varyasyonlar var. Hangisini seçeceğim ya da hangisini seçeceğimi nasıl anlayacağım? Hepsini izlemeye kalksam vakit kaybı. Örneğin Ekolhoca'dan mı gideyim?..


daha bir sürü soru gelir buralardan.
teşekkürler şimdiden...

 
1- çok rahat olur
2- burdan sor anlatsın birileri, benim sınavlar olmasa oturup cevaplardım ama mağlesef :/
3- bu konuda bilgim yok
  • mutevazi  (26.03.14 16:39:28) 
1 olur

2 bana mesaj at bu sene sınava girmiş biri olarak yardımcı oluyum

3 ders ders konuşalım
  • vfgerty  (26.03.14 16:43:09) 
merhaba,

öncelikle, uzun süre okuldan ve üniversiteye hazırlık yapmaktan uzak kalınca insan bugünkü sistemle karşılaştığında afallıyor. inanılmaz ayrıntılı bir hazırlık süreci ve yerleşme sistemi var.

psikoloji bölümü öğrenciler arasında çok popüler.. çok iyi hazırlanmış çok sayıda öğrenciyle rekabete hazır mısın? önce dayanıklılık testi lazım..

14 ay az zaman değil ancak çok yeterli de değil.. psikoloji bölümü eşit ağırlıktan öğrenci alıyor yani iyi bir sosyal bigisi gerekiyor, özellikle de tarih, coğrafya ve felsefe grubu.. fen dersleri puan kazandırsa da asıl ağırlık türkçe, edebiyat, matematik, tarih, coğrafya, felsefe derslerinde..

lise rehber öğretmenleri çok donanımlı.. sistemi mükemmel biliyorlar. yardımcı olurlar.

evden izlenilen videolarla olmaz. dershaneye gitmeden olmaz. ttnet vitamin işe yarayabilir ancak dershanesiz toplaman pek mümkün değil..

başarılar dilerim.
  • conrad moricand  (26.03.14 16:47:32) 
dershaneye kayıtlı olup neredeyse gitmeden-gittiğimde de en ara sırada kitap ouyarak- sınavda 30. oldum. dersaneye gitmeden olmaz diye bir şey yok yani. ama sağlam çalışma gerektirir.
14 ayda çılgınlar gibi her şeyi öğrenebilirsiniz günlük 5 6 saat çalışma temposuyla. zaman sıkıntısı yaşamazsınız.
ygs konuları 3 ayda biter zaten (benim 1.5 ay sürmüştü konuların bitirmesi, sizin uzun süre ara vermeniz sebebiyle uzun tuttum süreyi)
psikoloji bölümü de çok aşırı iyi öğrencileri alan bir bölüm değil, odtü psikoloji 5000.yi almış mesela geçen sene, ilk 5000 kesinlikle yüksek bir hedef değil. gözünüzde rakipleri büyütmeyin.

başarılar şimdiden, eğer bulunduğunuz şehirde adam gibi ve maddi olarak zorlamayacak bir özel ders bürosu/etüt merkezi varsa dersaneden çok daha faydalı olurlar eğer profesyonel yardım almayı düşünüyorsanız. daha dün bunu konuştuk bir arkadaşımla, dersaneler artık neredeyse sadece derece yapacak grupla ilgileniyor, 36 yaşında yeniden sınava grme kararı almış biri olarak favori öğrencileri olmazsınız. ayrıca dersanede 17 yaşındaki insanların gerzekliklerine tahammül etmeniz de kolay değil.
  • mutevazi  (26.03.14 17:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.