[]

DNS ayarlarını değiştirdiğimizde internet yasağı hala geçerli oluyor mu ?

Yani tam olarak sormak istediğim şu;

Şimdi dns ayarlarını değiştiriyoruz falan ya, internette ne yorumlar yazdığımızı, nerelerde gezindiğimizi kayıt altına alabiliyorlar mı ?


 
tabiki de


  • mosquera  (25.03.14 10:53:26) 
Daha iyi bilenler vardır ama ben basitçe, bana anlatıldığı gibi anlatayım:
DNS'ler girdiğimiz site isimlerini sitelerin ip'lerine dönüştürür ve aradığımızı buldurur. Biz de kullandığımız servis sağlayıcıya göre belli bir dns kullanıyor oluyoruz. Devlet o sağlayıcıya gidip bu site ismini bu ip ile birleştirme diyor, (ya da dns'leri kullanılmaz duruma getiriyor, tam bilmiyorum) o yüzden bizim kullandığımız dns'te site adı sonuç döndürmüyor. Biz de daha güvenli bir dns için değiştirip duruyoruz, devletin ulaşamayacağı bir tane bulmak için. Bunun güvenlikle, bilgi gizliliğiyle alakası yok yani. Ayrıca devlet ip'yi tamamen banladığı zaman da, şu andaki gibi işe yaramaz oluyor değiştirmek.
Gizlilik için vpn daha uygun bir seçenek. Şu anda biz de genelde onları kullanıyoruz twitter'a ulaşmak için. Belli bir gizlilik de sağlıyor ama ne kadar olduğu vpn'in kalitesine bağlı sanırım.
  • whoosie  (25.03.14 10:56:05 ~ 11:01:16) 
Evet. DNS yani name server, sadece sizin ulaşmak istediğiniz adresin ipsini bulmaya yarıyor. yani siz eksisozluk.com yazdığınızda, kullandığınız dns mesela 67.215.65.132 ip adresini buluyor. yaklaşık olarak o kadar.

ben yazarken whoosie de açıklamış. +1 :)
  • harmonikhakaret  (25.03.14 11:03:14 ~ 11:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.