[]

"ooo x alırım bir dal" geyiği nereden çıktı?

replik midir, bir şeye atıf mıdır? ilk kim yazmıştır, ilk alınan x nedir, ne değildir?
plase: bıkmadınız mı bunu görmekten anasını satiyim!?



 
şimdi ilk defa burda görüyorum, sanırım sigarayla alakalı bir şey


  • clones  (25.03.14 02:11:00) 
bi sokak agzidir bu. oo malbora alirim bi dal gibi. ekside de ooo espiri geyigi vardi biri oo espiri alirim bi dal dedi ve olaylar basladi


  • seljax  (25.03.14 02:18:27) 
bi çocuk tivitrede "ooo at boku, alıyorum bi dal" yazmıştı -sanırım otlakçılarından bıktığı bi anda :)-, ama feno değildi yani hatırladığım kadarıyla, sonra fenolar rtledi, sonra fenolar bunu kalıp haline getirdiler.
ben seviyorum, oo samtayms alıyorum bi dal diye şarkı da söylüyorum :)

  • golgem var iyi ki golgem var  (25.03.14 02:30:14) 
abi ben o geyiği doksanlardan beri biliyorum ya, oo malbuş alırım bi dal! gibi, niye yeni çıkmış olsun ki? görmeyenleri ilk kez görmemin yanısıra, cevap verenlerin 90larda doğduklarından şüpheleniyorum şu anda?


  • pasp  (25.03.14 02:34:57) 
@pasp, sözlükten bahsediyordum, soruyu sözlük kategorisinde açtığım için tekrar belirtme gereği duymadım.


  • baba jo  (25.03.14 02:44:05 ~ 02:44:19) 
@ctu: biraz kibar olabilirdin ama yapabileceğini sanmıyorum şu yazdıklarına bakılırsa, yeteneklerin arasında yok.

@baba jo: ne zamandır sözlüğe girmiyorum, fark etmedim o yüzden. zaten girmeme nedenim de @ctu gibi kişiler. kusura bakma jo.
  • pasp  (25.03.14 02:46:21) 
kötü bir şey yazmamıştım, senin alıngalınlığına gelmiş ctu, istersen silebilirsin de sırf laf sokmak için yazıp silme zahmetine girmen de saçma tabi, duyuru zaten silecek bunları ;) canım benim kıyamam..

not: laf sokmaya bayılmıyorum ve sana da laf sokmaya çalışmıyorum, onu da belirteyim. gereksiz muhabbet ediyoruz sadece. bize bi çay koysana valla süper gider muhabbetin yanına? :D
  • pasp  (25.03.14 02:52:42 ~ 02:54:02) 
90'lı yılların muhabbeti. Genelde Marlboro için yapılırdı. İlk defa Bülent Üstün karikatürünü çizdi, "Oo Malbuş alırım bi dal" şeklinde, oradan geliyor.


  • pokepoke  (25.03.14 04:40:44) 
@pokepoke +1 hatta 80'lerde bile vardı bu geyik. Ve tabi başkahramanı da Malbuş sigarasadır.
Ooo alırık tek kalem bile derlerdi!

  • gece lampulu  (25.03.14 07:31:39) 
rte capsi var, bir vatandaşın cebine uzanırken "ooo cigara alırım bi dal diye". ben oradan türedi diye biliyorum.


  • kayranin kedisi  (25.03.14 13:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.