[]

twitter yasağına bir de diğer taraftan bakmak.

Tamam vurmayın lan. akp'li değilim. gayet karşıyım twitter'in kapatılmasına.
Ama bakıyoruz ortada mahkeme kararları var ve Twitter ben Türkiye'nin mahkemelerini tanımoyurum diyor resmen.
İngiltere'nin, Abd'nin, Fransa'nın mahkeme kararlarını tanıyıp bizim mahkeme kararlarını tanımaması ve işlem yapmaması yanlış değil mi? Çünkü diğer ülkelerde somut örnekleri var. Bir çok tweet e mahkeme kararı ile erişim engellenmiş. E be kardeşim, biz de muz cumhuriyeti miyiz?
Yani mahkeme diyor ki, bu tweet i sileceksin; twitter silmem arkadaş diyor. Böyle iş mi olur?
Her neyse, böyle bir duruma kapatmaktan başka nasıl bir çözüm olabilirdi sizce?
Yani o kadının yerine kendinizi koyun. Onun kişisel özgürlüğüm yok mu? Onun hakkını kim koruyacak?

 
biz muz cumhuriyeti miyiz diye sormuşsun da evet oyleyiz,kralıyız.

bunu yasaklayan-engelleyen zihniyet kendi ülkesinde de mahkeme kararını dinleyen,uygulayan taraf zaten değil.yasağı yasaklarız diyen bir kafa.
he işlerine gelince mahkeme kararı var uygulamıyorlar diyor.
mahkemeleri geçtim sen kendi ülkende fezlekene katılmıyorsun.
  • tadutadu  (21.03.14 15:46:43) 
@tadutadu
ya oraya takılma. ülkemizin şu anki durumundan bağımsız düşün.
yani türkiye olarak bakma. italya diyelim. ve sen italya lısın. böyle bir durumda ne yapardın italya olarak?
  • aklimdakisorular  (21.03.14 15:50:42) 
  • partizan  (21.03.14 15:51:25) 
adalet sistemimizin adam gibi işlemediğini cümle alem biliyor.

sen ülke olarak önce tıkır tıkır işleyen adalet sistemini oturt, ondan sonra değil twitter, nasa bile senin mahkeme kararına saygı gösterir.

memlekette otu boku emir üzerine yasaklayan mahkemeler varken kim niye o mahkeme kararını saysın? elin memleketinde adalet tıkır tıkır, olması gerektiği gibi işliyor. herkes de biliyor ki oranın mahkemesinden bir yasak kararı çıkmışsa ortada hakikaten yasaklanması gereken bir şey vardır.
  • kibritsuyu  (21.03.14 15:55:08 ~ 15:57:02) 
ya beyler twitter ne karışır bizim adalet sistemimize. olaya niye öyle bakıyorsunuz. evet adalet sistemimiz rezalette bunu değerlendirecek olan twitter mi? HSYK mi lan bu? b.ktan da olsa bizim ülkemizin adalet sistemi.

@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
www.ntvmsnbc.com
www.habermedya.com.tr
  • aklimdakisorular  (21.03.14 16:00:52 ~ 16:01:29) 
bugün bu karar hakkında şöyle bir benzetme yapıldı yemekte, hoşuma gitti.

diyelim bir restoranda oturuyoruz, bir grup halindeyiz. aramızdan biri diğerleri tarafından hoş bulunmayan şeyler söylüyor (diyelim). bu durumda yapılabilecek iki şey vardır: ya umursamazsın, ya yanından göndermeye çalışırsın, ya da kendin kalkar gidersin. ama bunun için o restoranı kapatamazsın.
  • pokerface  (21.03.14 16:06:06) 
sorduğun soruyu anladım. türkiyeden bağımsız sen süper adil işleyen bi ülke olduğunu düşünsen ama twitter bu kararı tanımam ben arkadaş dese kimsenin yasaklamasına gerek kalmadan zaten halk protesto eder, twitter da sallarsa sallar sallamazsa geçmiş olur. bizde halkın protesto edeceği ve halihazırda etmekte olduğu daha önemli meseleler olduğu için ona sıra gelmez :)


  • in vino veritas  (21.03.14 16:10:03) 
"İngiltere'nin, Abd'nin, Fransa'nın mahkeme kararlarını tanıyıp bizim mahkeme kararlarını tanımaması"nın sebebi ne sence? Sebebi şu; bizim mahkememizin keyfi davranması. "twitter ne karışır bizim adalet sistemimize" dedin de, Türk mahkemesi çıkıp "İçinde sesli harf olan tivitler atılıyor. İçinde sesli harf olan tüm tivitleri kaldırın yoksa Twitter'ı Türkiye'de yasaklarız" dese Twitter ne yapacak? Tabii ki silmeyecek. Yani, tabii ki Twitter, mahkemelerden gelen istekleri kendi bünyesinde değerlendirip hareket edecek.


  • long live rock n roll  (21.03.14 16:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.