[]

" Din " İle İlgili Espri Yapanlar?

konuyla ilgili muhakeme yetisi gelişmiş, profesyonelleşmiş, araştırıp, gerçekten kafa yorup bir sonuçlara ulaşmış insanları sormuyorum. marjinal olmak için kendini kasan, lise 3 ile üni 3 arası görülen, ben dini de sallamam, bayrağı da, aileyi de vs. "ya bu mikailin işi var heralde yağmadı hala yağmur" tipinde 1milyonuncu kez yapılan espriyi ilk kez söylenmiş gibi kaşif edasıyla sırıtan ergenden bahsediyorum. daha geniş tabiriyle, " kutsal " denilen şeylerle ilgili sürekli espri yapanlara, terminolojide ne denir? bilimsel bir tanımlaması var mı bunun? bildiğiniz bir tanımlaması var mı? sizce nasıl tanımlanır?




 
bence dinin her alanda birey üzerinde oluşturduğu baskıya başkaldıran insan olarak tanımlanır. ti'ye almak bu baskıyı hafifletmek için başvurabileceğimiz en basit yöntem.


  • bira sisesi kapagi  (18.03.14 09:40:21) 
ifade özgürlüğü olarak tanımlanabilir.


  • vejeteryanvampir  (18.03.14 09:41:44 ~ 09:41:51) 
ergen.


  • mate soul  (18.03.14 09:41:53) 
ateizm icin dusunsel bazli bir davranis gerekmez. cok genel bir kavram ateizm.

bu tarz arkadaslar da ergenliklerinde dine baskaldirabilme cesareti gostermis ergenlerdir.

kimi anasina babasina baskaldirir, kimi duzene, kimi dine. ergenlik bu.

onemli olan bu baskaldiri sonrasi fabrika ayarlarina geri donmemesi icin gosterebilecegimiz cabadir.

kaldi ki kotu esprilere artik cok fazla maruz kaliyoruz. internetin yayginlasmasi ile kendimizi bu dusuk seviyelerden koruyabildigimiz kalelerimiz git gide ele geciriliyor. biz de boyle bizim icin hangi deger ilerideyse ona laf edenlere karsi bir asagilayici tanim gayreti icine giriyoruz.

ben de mesela bilim ile ilgili espri yapanlari bunarla ayni kefeye koyuyorum. ustelik ben bunu yaparken kafa yorup bir sonuca ulasmis insanlari da ayirmiyorum. onlarin sarap canagina...
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (18.03.14 09:53:29) 
bende mal olarak tanımlıyorum.


  • basond  (18.03.14 10:11:17) 
haddini bilmez denilebilir..

big fish the bir sahne vardı, baba yemek masasında afrika daki papağanları anlatır ve sonunda "onlar her şeyden konuşurlar ama dinden konuşmazlar çünkü dinle ilgili konuşunca kimi kıracağını bilemezsin" minvalinde bir şey söyler..

olay bu, saygısızlık resmen, inanmıyorum dersin, şunlar şunlar var bence yok o yüzden inanmıyorum dersin ama ileriye gidersen o "düşünce özgürlüğü " olmaz, çoğunlukla hakaret, aşağılama olur..

hadi selamlar özgür düşünenler..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (18.03.14 10:12:35 ~ 10:13:10) 
ben de mal diye tanımlıyorum.


  • isildur  (18.03.14 10:13:57) 
bi "mal" da benden gelsin.


  • barbara herhalde barbara manken olan  (18.03.14 10:18:37) 
inanmayan insanlara cehenemde yanacaksın diyen bir dinle dalga geçmek çok ta ayıp birşey olmasa gerek


  • allstar  (18.03.14 10:25:49) 
o espriyi yapan ergene ergen denir mal ya da herhangi baska bir sey denmez bence ama bir de soyle bir sey var

www.youtube.com

sikeyim alinganligi yani. bence de ifade ozgurlugu denir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.03.14 10:53:12) 
ben bunu kutsallarla ilgili espriler yapan değil de espri yapamayan olarak adlandırırdım. evet, var öyleleri ama mesele sense of humor eksikliği olsa gerek.


  • nereye bu gidis  (18.03.14 11:00:24) 
Gerci burada dine yapılan bi eleştiri kastedilmemiş. Dine yapilan ergence esprilerden bahsedilmiş.

Yalnızca benim kutsal gordugum dinin; islamın "cehennemde yanacaksin" deyip dalga gectiginden falan bahsetmek cok alakasiz bence yav ahaha diger dinleri de dahil etmis, soruyu soran. Mesela ben Pastafaryanizm'e inaniyosam da gecerli bu. Gelip karsimda dinimle ilgili kusmuk espriler yapiyosa, normal sartlar altinda saygisizliktir benim icin. Ayip olarak gorulemez bile. Zaten oyle espriler yapan adami = saygisizlik yapiyor derecesinde bile onemsemem. Zeka seviyesi yetmiyo o kategori icin.

Ha su insan so sehil ergen der, su insan so sehil mal der. Ben mal diyorum orasi ayri ahsjahaha.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (18.03.14 11:20:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.