[]

Yüksek Lisans - Yurdışında Yüksek Lisans - Askerlik üçlüsü

Selamlar.

2013 Lisans mezunuyum ve yine 2013te Y.Lisansa başladım. Lisans mezuniyetimin bana tanımış olduğu 2 senelik tecil hakkı ile 30 Eylül 2015 tarihine kadar tecilliyim.

Şimdi şöyle bir durum var, ben yurtdışında ikinci bir yüksek lisansa başvuru yapıyorum, kabul alırsam 2015 in Eylül ayında başlayacağım. Fakat öğrendiğim üzere şu an kayıtlı olduğum yüksek lisansı bitirirsem ikinci bir yüksek lisans için tecil alma şansım yok. O yüzden buradaki yüksek lisansı uzatmayı planlıyorum.

Sorularım şu şekilde:

1- Askerlik şubesinde Y.Lisans için azami 3 yıl süre verilmiş, bu ne demek? Yani 3 yılda Y.Lisansı bitiremezsem askere mi alıyorlar?

2- Bu soru ODTÜ'lülere gelsin. Lisansım ve devam eden Y.Lisansım ODTÜ'den. Ben şimdi derslerimi bitirip, tez aşamasına geçip, tezi teslim etmeden şu okulu ne kadar uzatabiliyorum, intibak denen şey beni nasıl etkiliyor, dersleri bitirmesem daha mı iyi, ya da bu konudaki önerileriniz neler olabilir?

Çok teşekkürler şimdiden, saygılar.

 
hocam 2009 da mezun olup iş hayatına atılmış çalısırkende odtüde yükseklisans biri olarak sunu soyleyebilriim ki eğer imkanın var ise yurt dısında yuksek lisans yap.

su an yüksek lisansı da bitirdim. keşke yurtdısında yapsaydım diorum
  • isminivermekistemeyensuser  (17.03.14 00:11:57) 
Askerlik şubesinde yüksek lisans için azami süre yok. Okullarda var. Bir yükseği bitirmeden diğerine geçtiğin sürece 35 yaşına kadar tecil ettirebiliyor olmalısın. Okullar 3 yıldan sonra tecil yapmaz yeni yükseğe başlamak lazım.


  • prodeq  (17.03.14 06:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.