[]

ihracat

2 arkadaş olarak ihracat işiyle uğraşmak istiyoruz.Nerden başlamamız gerekir kurs gibi işin içini öğrenceğimiz yerler yada tecrübeleri olanlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkürler..




 
soruyu tam anlamadım ama, kosgeb in girişimcilik kursları var belki onlar işinizi görür. ayrıca ihracatla uğraşacaksınız ama spesifik olarak neleri merak ediyorsunuz?

mesela nakliye için Incoterms leri öğrenmeniz gerekir (FOB,CFR vs.), bunun dışında gümrüklemeyi öğrenmeniz gerekir... Bir kaç nakliye firmasından fiyat almanız gerekir ki kazık yememeniz için.

Tabi ihraç edeceğiniz her malın taşıma kuralları farklıdır bunları öğrenmeniz gerekir. ATR1 EUR1 belgeleri vs. gibi belgeler var nakliyede bunları öğrenmeniz gerekir.

Bunlarında dışında, ihracat riskini şöyle söyleyeyim. karşı tarafta ki alıcıya güven.

Örnek verecek olursak mesela internette ufak bir araştırmayla inanılmaz adetlerde (1.000.000 ve üzeri) siparişlerle karşılaşabilirsiniz. Gördüğünüzde afedersiniz ama götünüz düşer vurduk parayı dersiniz. Sonra bakarsınız TOGO çıkar o yer. Togoyu araştırırsınız. Varsa afrika ülkelerinin konsolosluklarından tanıdıklar onlara danışırsınız. Sizden bu arada togo numune ister onu yaptırır gönderirsiniz. Sonra ödeme Before Production dır. OHA dersiniz. ama iş anlaşmaya geldiği anda her şey ortaya çıkar. tanıdıklarınızdan da feedbackler geldikçe sayko bir dolandırıcılıkla ya da allah korusun böbreği dalağı kaybetmeyle karşı karşıya olduğunuzu anlarsınız. bu sadece bir örnek.

bunun dışında benim size tavisyem güvenli ticaret için ilk defa çalıştığınız bir firmaya karşı izleyeceğiniz tutum %50 before production %50 teslimatta olmalı. En azından riskinizii olabildiğince minimize edersiniz.

Hiç bir şey bilmeden bu kadar yardımcı olabiliyorum. Daha detaylı bilgi verriseniz ona göre daha spesifik şekilde yardımcı olmaya çalışırım.
  • Sskywalkeremre  (27.02.14 21:31:23) 
1 - neyi mesela elma
2 - nerden alıp mesela amasya
3 - hangi ülkeye mesela japonya
4 - nasıl mesela gemi ile

ihraç edeceğinize karar veriyorsunuz.


1den 4e bütün basamaklarla ilgili araştırma yapıyor, hatta gerekli bağlantıları oluşturuyorsunuz. mesela amasyanın en güzel elmalarını kim üretiyor, kaç satıyor, gemi ile elma taşımak için gerekli belgeler, japonya ithal ettiği elmalara hangi testleri yapıyor, dön başa amasyadan alacağınız elmalardaki civa ve kurşun miktarı japon kriterlerine uyuyor mu? gümrükten dönmesin elmalar..

attığınız taş ürküttüğünüz kurbağa değecekse,

jamasya ihracat tic ltd şti. isminde bir şirket kuruyorsunuz. siparişi alıyorsunuz, elmaları alıyorsunuz, önce kamyonlarla yurt dışı limanı olan bir yere, sonra da ordan gemiye yüklüyorsunuz. bunun ikisi birden kamyon+gemi yapan üstüne elmaları sigoratalayan firmalar var.

her şey yolunda giderse ki bu çok riskli ve stresli bir iş hayırlı olsun.

ama ilk seferde tüm malı kaybederseniz iflas edip intihar edecekseniz hiç bu işe girmeyin. ama babadan zenginseniz, bir kaç seferde işi öğrenip
1 koyup 10 alıyorsunuz. daha sonra kendi gemiciğinizi satın alıp armatör olabilirsiniz. ama vakıf işinde daha çok para var onu söyleyim.
  • vfgerty  (27.02.14 21:36:11) 
elinizde ne var ne ihrac edeceksiniz?


  • angster  (27.02.14 22:08:39) 
ihracat isi olduguna emin misin onun? ithalat olmasin?


  • me  (27.02.14 22:23:55) 
rusyada giysi veya (zeytin,sebze,meyve,bal)oda olmadı inşaat sektörü üzerine mütahitlik eldeki parayı yoksa tüketecez burda oturduğumuz yerde herşeye zam geliyor cevaplar için teşekkür ederim gerçekten her sektörün üç kağıdı var ama yinede tehlikeli böbrek dalak falan derseniz Türkiyede de elimdeki parayı değerlendirebileceğim sektörler olabilir ayrıca kardeşim rusyada evli ondan rusya dedim.


  • dilem  (27.02.14 23:12:08) 
kursa falan gerek yok.

neyi nerden alacağına karar ver. kime satacağına karar ver. satışını yap.

güzel (düzgün çalışan) bir gümrükçü bul. nakliyeyi satışı yaptığın kişi üstlenir zaten. kimle getirteceği onun işi.

geri kalan evrak cart curtları gümrükçün söyler zaten.

çok da bişey yok, malın ingilizce ve türkçe faturası, çeki listesi (internetten bakabilirsin ne olduğuna) yeter. kalan evrakları gümrükçü halleder.

bunun dışında vereceğim tek tavsiye paranı peşin almadan malzemeyi sevk etme. banka hesabında parayı görmeden malı çıkarma.

tabi tüm bunları yapabilmek için şirket kurman lazım. şirket için de sermaye gerek. bir de muhasebeci ayarlarsın aylık 300 tlye tamamdır.
  • brotha b  (28.02.14 07:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.