[]

Kod yazımı için başlangıç

Bilgisayarlar ile hobi olarak ilgileniyorum ve kod yazma işine merak sardım.
Hiç bilmeyen birisi nasıl yazabilir?Neler yapabilir?Nereden başlamak lazım?

Birisi eğitim vererek hiç bilmeyen bir insanı 6 ayda nereye getirebilir?Ne kadar zaman ve para ayırmak gerekir?

Teşekkürler.

 
Ne kadar zaman ve para ayırmak gerektiği, ne kadar zaman ve para ayırmak istediğine bağlı.

1) umarım ingilizcen, okuduğunu anlayacak, aradığın soruna çözüm bulabilecek seviyededir. türkçe kaynaklarla da birşeyler yapabilirsin elbette ama, fazla ve yeterli değiller.

2) ne yapmak istiyorsun? web sitesi mi, web uygulamaları mı, desktop yazılımları mı, yoksa mobile mi gireceksin, gireceksen hangi platforma gireceksin? kafanda bir proje var mı yoksa kodlamaya da hobi olarak mı gireceksin?

2. maddedeki soruları kafanda netleştirmen yararına olur.

ha dersen ki "hacı bakınacağım işte şöyle bir, biraz birşeyler kapayım sonra yolumuzu çizeriz"

www.codecademy.com basic düzeyde programlama mantığını az buçuk kapmana, bu sırada da sıkılmamana yardımcı olur.
  • golan trevize  (23.02.14 12:08:36) 
öncelikle yazılım çok fazla kullanım alanı olan bir disiplin, çamaşır makinesinden saatlere fizik similasyonlarından otomobillerde, aklına gelebilecek her yerde yazılım kullanılıyor.

Yazılımla ilgilenirken ne yapmak istediğine karar vermelisin, web sitesi yapsan sana yetiyormu, yoksa oyun mu yazmak istersin, yoksa sayısal analizler mi ilgini çekiyor? ilgi alanına uygun işler yapman senin öğrenme isteğini teşfik edecektir. sevmediğin şeyleri yapmaya kalkarsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

Ben kendi kendime öğrendim, öğrenirken izlediğim yol; dilin temellerini öğrendikden sonra, o dil ile yapılmış bir yazılımın kaynak kodlarını okumak, neyi neden yaptığını çözmek ve ardından bunu bende yaparım diyip aynı projeyi kopyalamak oldu, bu sayede dil bilgisini pekiştirdim, ardından bir üstte ne var diye bakım bir üst basamağı hedefledim ve böylece yaklaşık 13 senedir yazılımcıyım.

Her hangi bir para ayırmana gerek yok tavsiyem windows'u çöpe atman, onun yerine linux kullanmaya başlaman olur, bu seni özgür yazılıma bir adım yaklaştıracaktır, pek çok hazır ortam bulacaksın başlayabilmek için.

Hemen hemen her dilde 40'a yakın ayrılmış "kelime" var, bu kelimeleri öğrendiğinde o dili öğrenmiş oluyorsun, ancak yazılımı öğrenmek biraz tecrübe ile ilgili bir şey. tecrübe kazanmak için bir yol bulmalısın, benim için bu özgür yazılım üretmekdi, halen öyle.

6 ayda nereye gelinebileceği senin yeteneğin ve azmin ile ilgili bir durum, kişiden kişiye değişir.

Yazılım, doktorluk gibi hiç bir zaman tam olarak öğrenebildiğin/öğrenimi biten bir alan deil, dediğim gibi 40 kelimeden ibaret bir araç ile uzay mekiğinden web sitelerine kadar pek çok kullanım alanı var, web sitesi yaparak başlarsın bir süre sonra kendini masa üstü yazılımları ile daha sonra ise mobil uygulama yaparken bulursun her ortamda öğrenebileceğin yönelimler dikkat etmen gereken unsurlar olacak, okuyacaksın bol bol.

Sana verebileceğim en iyi tavsiye sadece yazılımla değil, felsefe, müzik, fotoğraf vb. bir alan ile daha amatörce de olsa ilgilenmen olacak, yazılım pek çok farklı disiplinden faydalanan bir alan, yazılım + bişi seni çok daha iyi yerlere getirecektir, bunu zamanla fark edeceksin.

python güzel bir tavsiye, pek çok farklı kullanım alanı var, isveç çakısı gibi.
  • selam  (24.02.14 17:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.