[]

"agdan bilgisayariniza baglanildi" uyarisi

isyerinde ufak capli bir ag var, diger bilgisayarlar, printerler vs birbirine bu ag uzerinden bagli.

son uc gundur iki sefer, "bilgisayariniza agdan baglanildi" diye bi uyari geliyor ve detaylara bak dedigimde baglanan bilgisayarin ip nosu cikiyor. simdi gelelim sorulara:

1.normalde benim bilgisiyarimin acilis sifresi var. agdan baglanilirken de sifre sorar mi yoksa onun ayari ayri mi? ayri ise nereden sifre koyabilirim?

2.hangi bilgisayarin baglandigini bulabilir miyim?

3.bilgisayarimda nerelere bakildigini gorebilmemin yolu var mi? agda paylasima acik bi dosya yok, hepsi kisisel seyler.

herkese guvenli sanal gunler dilerim...

 
IT remote help için bir şeyler kullanıyor olabilir. Ufaktan tehdit ederek onların bağlanıp bağlanmadığını sorun. Biz değiliz derlerse takip edip logları incelemelerini isteyin.

Uyarı geldiği esnada
start > run > cmd > netstat -b ile port kullanan programları,
netstat -n ve netstat -a ile aktif bağlantıları görebilirsiniz sanki.

Yapınızı bilmiyorum ama başka türlüsü maalesef mümkün değil gibi.
  • tzum_tzum  (12.02.14 20:38:17 ~ 20:38:56) 
Tekrar okudum ve cevabımı genişletiyorum.

1- Ağdan bağlanmaktan kasıt nedir? Bana kalırsa dediğim gibi bir uygulama olmalı. Paylaştığınız klasörlere biri bağlanınca uyarı vermez çünkü. Paylaşılan klasörlerinize de ayrıca şifre konulmaz. Ya herkese açık olur ya da belirli kullanıcılara.

2- DHCP sunucusunu yöneten ekibe IP'yi verirseniz çat diye makine adını bulabilirler.

3- Maalesef göremezsiniz gibime geliyor. Görülse de kolay olmaz sanki. Computer management > Event Viewer altındaki loglardan anlayan bi abimiz daha net yorum yapabilir.

Siz yine de Computer Management > Shared folders altına bir göz atınız. Paylaşılan klasörler yok dediniz ama varsa erişim yapanları gösterir "Sessions" altında.
  • tzum_tzum  (12.02.14 21:08:38 ~ 21:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.