[]

blog ziyaret sayısının iyi mi kötü mü olduğunu anlamak için ne yapmak lazım

Mesleki bir blogum var ve sadece bir entry girmiştim İngilizce olarak geçen sene. Bugün baktım, bu hafta bile 17 gösterim var, 7 tanesi Amerika'dan. Bu iyi midir yoksa normal midir? Bunu neye veya kime göre belirliyor insanlar?




 
"neye ve kime göre?"
site sahibinin bakış açısına ve amacına göre belirlenir.

bana sorarsanız önemli olan:
o 17 ziyaretçi nereden ne amaçla ve hangi arama kelimesi ile sitenize gelmiş ve aradığını bulmuş mu, ne kadar süre sitenizde kalmış, takibe almış mı vs. bunlara bağlı hep.
yani adam enlargement ararken mi sizi bulmuş ve girer girmez kapamış sitenizi yoksa sizin meslekle ilgili bir bilgi arıyormuş da blogunuzu bulup yayınızı okumuş mu?
nitelik > nicelik yani bana sorarsanız. (google da böyle düşünür bu arada)
kimisi için tam tersi de olabilir tabii..
"3 sn durup çıksın ama trafik yüksek olsun sitemde" diye isteyebilenler olabilir.

bir de şöyle güzel şeyler de olabiliyor: adam bambaşka şekilde buluyor siteyi ama girdiğinde beğeniyor ve atıyorum yer imlerine ekliyor siteyi, sonra tekrar geliyor. (returning visitor)

google analytics kullanıyor musunuz bilmiyorum ama kullanmıyorsanız kullanın, yukarıda bahsettiğim verilere oradan erişebilirsiniz, üstelik ziyaretçilerle ilgili bilgiler de daha sağlıklı oluyor analyticsdeki.
blogspot üzerindeyse blogunuz özellikle yeni güncellemeden beri blogspotun kendi panelindeki ziyaretçi/trafik bilgilerinde hata var zaten. gerçi eskiden de çok sağlıklı değildi ama şimdi iyice bozuldu.
  • icemint  (08.02.14 08:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.