[]

insanlar "nerelisin" derken ne demek istiyorlar?

şimdi ben bunu hayat boyu anlayamadım. ben bir sürü farklı şehirde yaşamış biriyim. ama bunun yanında kütük desen o şehre hayatımda bir defa gittim, doğduğum şehirde de çok az yaşadım. bu insanlar bana geliyor nerelisin diyorlar. ne soruyorlar kafa kağıdında yazan kütüğü mü doğum yerimi mi yoksa en uzun nerede yaşadıysam orayı mı ? misal en uzun yaşadığım şehrin kültürüne sahibim ben daha çok sizce orayı mı söylemeliyim kendimi tanıtırken buralıyım diye ?




 
(bkz: toprakçılık)

babanın kütük nereyse oralısın. orada hiç yaşamamış olsan dahi.
  • japon askeri  (05.02.14 22:37:18) 
genelde hepsini siraliyorum. bende de ayni sorun var, bir de gocmenlik var vs...


  • little miss rejectee  (05.02.14 22:39:25) 
ya dunyanın en gerizekalı olayı,sorusu. yine bu salak ülkede. nerelisin ? ebenın ..mndanım.


  • tadutadu  (05.02.14 22:39:25) 
Ana babanin memleketi. Genelde tipten memleket tahmin edip acaba dogru mu cikacak dusuncesiyle soruyolar. Suhayatta en kil oldugum sorudur. Istanbulu cevap olarak kabul etmeyen insan tipi de en kil oldugum insan tipidir.


  • mukrime  (05.02.14 22:41:04) 
kürt müsün demek istiyorlar. ne hissediyorsan onu söylemelisin.


  • blossom  (05.02.14 22:41:33) 
Millet babayı soruyor ama bence asıl büyünülen yer burası. Bana ne babasının 40 yıl önce terk ettiği memleketinden.
Ama en üstten bakınca soru başlı başına anlamsız. "Ailesi ne iş yapıyormuş" ile birlikte bitsin bu soru.

Benim de annemin böyle karışık durumları var. Baba memleketini görmemiş hiç, anne-baba kendileri de gençken ölmüşler. Üstelik ölene kadar mesleği gereği şehir şehir gezmiş. Ondan sonra da annem kendi mesleği için gezmiş 27 yaşına kadar. Göçmenlik de var. Bir şehirde 4 yıldan fazla durmamış. Biri "Nerelisin" deyince, "Türkiye'liyim" diyor. Bazen karşıdan ısrarcı sığır "Hepimiz öyleyiz de sen nerelisin" deyince annemin suratından, ağzına gelen ama söyleyemediği "Eşeğin şeyindenim" ifadesini çok net okuyabiliyorum.
  • aychovsky  (05.02.14 22:44:12 ~ 22:51:59) 
o insanı ayıplama, garipseme.
o soruyu soran insan iyi ve sıcak bir insan.
muhabbet konularından birine denk geliriz diye oltasını atıyor.

ya ben şuralıyım da hiç gitmedim nüfusta adı var, dediğinde , ee biz şu tarihte tur yaptık tüh ya sen de geleydin, bak bileydik. o zaman aklımızda bulunsun seni de listemize alalım çok eğleniyoruz. der belki

ya da sen ben şurda yaşadım büyüdüm çok da severim benim memleket burası dediğinde, ay ben hep merak etmişimdir anlatsana biraz, der girer sohbete

ya da aslında bir çok şehirde yaşadım da ben de bilmiyorum nereliyim, hiçbir yeri tam benimseyemedim, dediğinde, dünya vatandaşı en güzeli. ben de hede hödö
diye tutar sohbetin ucundan.

o insan bu tip bir amaçla soruyor bence ki her zaman don buz gibi suratsız insandan 50 kat evladır.

baban nereliyse sen oralısın resmiyette.

canın nereyi istiyorsa oralı olduğunu söyle.
  • cecilia  (05.02.14 22:44:12 ~ 22:49:45) 
aptalca bir soru. ve böyle olduğunu düşünen insanları görmek de beni mutlu ediyor. ben en uzun yaşadığım şehre bile ait hissedemiyorken, babamın çocukluğunu, gençliğin, hayatının çoğunluğu yaşadığı yere kendimi katmak aptalca geliyor.

ama unutmamak gerekiyor ki, bu memlekette kütüğünün yazılı olduğu yer yüzünden insanlar işkenceler gördü, itildi, yok sayıldı.

bunu aşmak zor. ancak aşılacak zamanla.

ben arada memleket sallıyorum, olmadığım yerleri söylüyorum. bir şekilde inanıyorlar. bu derece de aptal bir durum işte...
  • helios  (05.02.14 22:45:59) 
bizim coğrafya insanının bir özelliği sanırım. muhabbet açmak için bunu kullanıyoruz. avrupalı böyle mi bilemiyorum, belki konuşacak çok şeyleri olduğu için, çok kültürlü oldukları için buna gerek duymuyorlardır. çünkü nereli olursanız olun, tüm memleketlerin ve memleketlilerin bir şekilde dirsek teması oluyor ve o zaman karşındaki adam da seviniyor "hah! babasının gomşusu bizim kazadanmış" diye. bence mesele bu. şahsen ben de anlamsız buluyorum.


  • yirmisantim  (05.02.14 22:50:50) 
Avrupada daha çok ülke muahbbeti dönüyo o da ingilizce konusursaniz merak ettiklerinden yoksa kimse kimsenin sikinde değil. Bizdeki tam bir mallik. Nerdensin kimlerdensin diyip adam seçecek aklı sıra. İşleri güçleri olmayan adamlar teyzeler sever. geldiğin şehirden vuracak seni ya da tutacak. Ona gore kafasında etiketleyecek ayristiracak.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.02.14 23:02:22) 
babamın kütüğüne koyayım. ben en çok vakit geçirdiğim, büyüdüğüm, kültürüne sahip olduğum şehri söylüyorum sana da tavsiye ederim.


  • dinsiz adam  (05.02.14 23:12:49) 
ben bilecik diyorum. (ciddiyim)


  • supergirl  (05.02.14 23:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.