[]

İstanbul Üniversitesi bütünleme değerlendirmesi nasıl oluyor?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okuyan, Vize ve Finali 15 olan bir öğrenci, bütünlemeden 70 aldıysa geçmiş midir?

Bir metin buldum İÜ sitesinden, der ki;
"Bitirme/Bütünleme Sınav Notu Alt Sınırı (BSAS)
MADDE 9- (1) Her iki değerlendirme sisteminde de yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın öğrencilerin bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmeleri için bitirme/bütünleme sınavından 100 üzerinden en az 40 almaları gerekir. Bir programda uygulanacak bu alt sınır, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile yükseltilebilir.
Bitirme/bütünleme sınavında bu sınır değerinin altında not alan ve Bitirme/Bütünleme sınavlarına girmeyen öğrenciler FF harf notu alarak başarısız sayılır."

Bütünleme ayrı mı hesaplanıyor yoksa finalin yerine mi geçiyor? O kadar karıştı ki kafam. Kaldım mı geçtim mi anlamadım hiç. Bilen varsa el atsın lütfen.

 
Aynı fakültedeyiz.

Bütünleme zaten finalin yerine geçiyor. Yani hangisi yüksekse o geçerli.

Bu şartlar altında 15+70 oluyor ve sanırım DD gelicek. Koşullu geçersin yani.

Mesela benim vizesine girmediğim finalinden 85 aldığım dersim DD gelmişti.
  • raskolnikov2  (28.01.14 22:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.