[]

"Final Maçı" Asus mu Lenovo mu? Büyük Çağrı!!!

yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. 1500 tl ye hangisini almalıyım. final maçı. bir aydır uğraşıyorum bununla.

Bu mu?
www.sahibinden.com

Bu mu?
www.sahibinden.com


En büyük önceliğim aldığım cihazı 5-6 sene gerek ssd ile gerek ram takviyesiyle uzun süre rahatça kullanmak. Acil yardım pls..

 
uzun süre kullanmak istiyorsanız alabileceğiniz en iyi laptop lenovo'dur. sağlamlık konusunda bir rakibinin olduğunu sanmıyorum.


  • kuja  (27.01.14 18:55:53) 
6 yaşında lenovo sahibiyim. -son bir senedir 3. bilgisayar olarak duruyor- ilk sene menteşesinin kırılması ve aradaki kabloların kopması ve servisin bilgisayar kadar para istemesi dışında herşeyi iyi.

menteşeyi ve kabloları başka yerde yaptırdım 200 liraya. taş gibi.
  • armagan  (27.01.14 18:58:20) 
5-6 sene daha kullanacağını düşündüğün cihazı 2. el tercih etme derim ben. kullanılmadığına ve sağlam olduğuna kanaat getirdiysen eğer mantıklı seçenek asus olacaktır diye düşünüyorum zira i7 işlemci ve asus'un sağlamlığı konusunda 2 tandığımdan çok şey duydum.


  • baba jo  (27.01.14 19:00:35) 
armi şimdi anlamadım ben seni. sağlam mı oldu şimdi dandik mi ?


  • semender  (27.01.14 19:00:41) 
Görüyorum ve arttırıyorum : Lenovo


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (27.01.14 19:02:21) 
sakın 2sini de alma hacı. 1600e samsung var taş gibi.


  • vfgerty  (27.01.14 19:02:41) 
aslında kafamda oluşan düşünce şu ki; konu asus da olsa lenovo da olsa büyük çoğunluk sağlamdır diyor. yani ikisi de sağlam sonucuna varıyorum daha çok. peki asus k55 ve lenovo thinkpad gibi alt segmentleri tanıyan bilen var mı? cihazla göre düşünsek hangisi olur sizce?


  • semender  (27.01.14 19:04:59) 
benim kullandığım bilgisayarın menteşe tarzı sıkıntılıymış sıkıntıyı o seride yaşayan çok olmuş. bu sıkıntıyı yaşamamla birlikte servisle ilgili de kanaatim oluştu. herhangi bir sıkıntıda yüksek ücret talep edebilirler. ancak kozmetik olarak sıkıntı yaşamazsan taş gibi. ki senin gösterdiğin bilgisayarın menteşe tarzı şu an kullandığım bilgisayarla aynı ve sıkıntı yaratmaz sanıyorum.


  • armagan  (27.01.14 19:05:34) 
samsungu tavsiye den de var. tanıdığım bir samsung laptop promotörü bana güven felan diyor da. avantacılığındandır belki diye güvenemiyorum.


  • semender  (27.01.14 19:06:41) 
@armagan thinkpad'i diyorsun di mi? o ortasındaki turuncu çubuk ne oluyo onun?


  • semender  (27.01.14 19:12:28) 
benimki ideapad y530 idi.


  • armagan  (27.01.14 19:15:02) 
ikisi de iyi marka. markaya göre laptop alınmaz aga. her tarafını inceleyeceksin bilgisayarın inciğini cacığını fan çıkışlarını, usb portlarının konumunu, anakarta erişimin kolay veya zor olmasını vs. herşeyine bakacaksın. thinkpad serisi çok güzel trackpad de gözünü korkutmasın alışınca touchpadden çok daha kullanışlı. asusun da hakkını yememek lazım çok kaliteli bilgisayarlar üretiyor. bana kalırsa az önce dediğim gibi her tarafını incele daha sonra işlemci ve ekran kartları benchmarklarına bak ona göre karar ver. son olarak markalara bok atanlar genelde makineleri hor kullanıp düzenli bakımını yapmayanlar oluyor. binbir kişinin bok attığı casper markasının laptopunu 5 senedir kullanıyorum hala hiçbir sorunu yok. makinenin düzenli fan temizliğini ve bakımını yaparsan 10 sene de kullanırsın 20 sene de.


  • zombie0  (27.01.14 19:24:39) 
@zombie0 benmarkın bokunu çıkardım dostum işin o kısmı tamam. geriye sadece sağlamlık kalıyor. birinde 3630 işlemci var, diğerinde 740 ekran kartı; ben ikisini de az kullanacağım. torrentten arşiv yapıyorum arada sırada excell bazen görüntü işliyorum altyazıydı full hd convert felan. önemli olan 2 sene sonra ssd takıp 5 sene sonra ramleri yenileyip uzun süre kullanmak. bir kere alayım diyorum.


  • semender  (27.01.14 19:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.