[]

kimdir bu neil gaiman?

daha hiçbir kitabını okumadım. sevdiğim elemanlar lovecraft, tolkien, klasiklerden ise dostoyevski, john steinbeck, knut hamsun, jack london.

birinci sorum; bu adam fantastik kitaplar mı yazar? ya da korku?

ikinci soru; bu adamın yarattığı belli bir dünya var ve bütün kitaplar bu dünyanın içinde mi geçiyor? (lovecraft'ın innsmouth ya da tolkien'in arda dünyası gibi)

yolun sonundaki okyanus diye kitabı çıkmış bu adamın, alıp okusam direk çok mu ayıp olur? çok övdüler kitabı. yoksa bunun öncesinde bir kitap okumalı mıyım bu kitabı anlamam için? (yüzük kardeşliğini okumadan kralın dönüşünü okumak gibi olmaz değil mi?)

şimdiden teşekkürler!

 
yolun sonundaki okyanus'u bilmiyorum. ama sevdiğin yazarlara göre, bence okuyabilirsin ve sevebilirsin. gene de belli olmuyor tabi bu işler, denemeden karar verme derim. ben de çok kitabını okumadım ama sandman serisi -çizgi romandır ve inanılmaz güzeldir- ve yıldız tozu'nu okumuştum fi tarihinde. yıldız tozu fantastik daha -gerçi sandman de fantastik şimdi de- yıldız tozu biraz daha iyimserdir, ama tipik masallara göre daha şiddetlidir tabi -ya da şöyle diyeyim: aslında anlatılan masalların içyüzleri ya da orijinalleri çok korkunçtur da çocuklar -ve yetişkinler de- etkilenmesin diye yumuşatılır ya genelde, biz de o versiyonlarını biliriz, işte yıldız tozu daha hardcore, daha şiddetli -gene de aşırı bir şey bekleme tabi. bir de gaiman'ın hikayelerindeki şiddet, öyle tarantino filmlerindeki gibi bir anda vurmaz, yavaş yavaş rahatsız etmeye başlar, sonra da o rahatsızlık doruk noktasına ulaşır. sandman daha da manyaktır mesela, iyice karamsardır bir kere, arada bir naif kareler falan görürsün, "n-nasıl yani?!" diye bir tepki verirsin :) ama dediğim gibi diğer kitaplarını okumadım. bu ikisine dayanarak tavsiye ederim.


  • pasp  (26.01.14 15:04:41) 
benim de geç keşfettiğim yazarlardan, merak ediyorum. Yıldız tozu kitabının iyi olduğunu duydum ama okumadım. Geçenlerde "Yokyer" adlı fantastik kitabını okudum, bana göre sınıfta kaldı ama ilk işlerini de görmek isterim. Bilgim yok ama çizgi romanlarının güzel olduğunu duymuştum.


  • burka  (26.01.14 16:29:14) 
Oncelikle neil gaimanin tum yazili metinlerini okudugumu soyleyerek baslamak isterim. Cok cok da severim.

Soyle ki sandman serisi(cizgi roman) orta dunyavari ozgu bir mekanda degil fakat yine de kendi dunyasinda gecer, mitolojik vs. bir suru referansi olan cidden iyi bir seridir. Hele ki sevdiginiz yazarlari gorunce, okumadan gecmeyin derim.

Trye cevrilmis romanlari ve kitaplari icin antik.eksisozluk.com

Ayrica her biri ayri kitap, cizgi roman disinda seri falan degiller, dolayisiyla oncesinde bir sey okumanizi gerektirecek bir kitap degil dolayisiyla.

Tum hikayeleri, romanlari tek evrende gecmiyor, her biri farkli ve cidden cok ilginc ve eminim ki okumaktan, tanimaktan zevk duyacaginiz kitaplar aka. Dunyalar.

Mesela mezarlik kitabi, mezarlikta yasayan nobody isimli bir cocugun oradaki mezarlik ahalisince buyutulusunu konu aliyor.
Yokyer, londranin altinda baska ve daha cetin bir dunyada geciyor, metrolarda da diyebiliriz.
Amerikan tanrilari, hakikaten kucuk tanrilar hakkinda, bunu nasil anlatirim bilemedim ama muhakkak okumalisiniz.
Anansi cocuklari da iki kardes, olagandisi babalari(yine bir tanri) hakkinda. Vs.

Yani enteresan hikayeli, guzel diyaloglu-kurgulu, ve evet fantastik. Icinde mizah da barindiiryor olmasi en sevdigim yani iken, cok saglam karakterli hikayeler olusu daha on planda tabii.

Coraline ile yildiz tozu nun filmleri var, izleyedebilirsiniz, az cok tanimak adina.

Okuyun yahu, sahanedir gaiman, edebiyatin rockstari o :D
  • elmali kurabiye  (26.01.14 16:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.