[]

Yanlış mı yapıyorum sizce ?

Merhabalar.

Gazetecilik son sınıf öğrencisi biriyim. eksisozluk.com şu entryimde bahsettiğim bi durum vardı.

Okumanıza gerek yok, özet geçmem gerekirse, 3 yıldır çalıştığım için staj yapamamıştım. Bu sene başında da staj yapmak için başvurduğum tüm gazeteler, yazarlar vs sallamadı pek beni. Hani defalarca mailler attım, görüşmeye çalıştım olmadı. Sonunda ben de pes ettim, biraz hayat telaşıyla Kpss'ye girmeye karar verdim. Dershaneye falan yazıldım hatta.

Ama işte aradan 5 ay geçti, 2-3 hafta önce Doğan medyadan, bugün de Milliyet'ten arandım. Staj için müsait misiniz diyorlar.

Ben bu 5 aylık sürede, Kpss için dershaneye yazıldım, 3 yıl çalıştığım işe geri döndüm okurken paramı çıkarmak için, son senem mezun olmak için okula gidip gelmeye başladım nerdeyse her gün.

Bunların arasına bir de stajı sokamam gibi geldi. Bu durumda ya 4-5 aydır çalıştığım KPSS'den ödün verecektim, ya staj için bıraktığım sonra götüm götüm döndüğüm işten ödün verecektim (ikinci defa satıyormuş gibi olurdu patronumu)

normalde idealist davranmıştım bu bölümü seçerken, 3 yıl okuduğum bi başka okulu bırakmıştım. ama şimdi yaşım da geçmiş gibi geliyor. Hem Kpss kafasına o kadar alıştırdım ki kendimi, artık inanılmaz düz bir hayat istiyorum. Ama kime anlatsam bunu "abi doğan medya, abi milliyet bi şekilde tutunurdun, daha fazla para kazanırdın" diyorlar.

Olayın parasında değilim ama, yine de acaba staj olmayınca Kpss kafasına çok mu erken geldim diye düşünmeye başladım. Acaba büyük bi fırsatı mı kaçırıyorum yoksa "stajda ne yapacaklar, alt tarafı parasız çalıştırırlar sonra yol verirler" durumu mu olurdu?

Kafam biraz karışık da.

 
Açıkçası başka bir bölüm olsaydı bir nebze kpss'ye devam et diyebilirdim kendimce ama gazetecilik gibi bir bölümde (bildiğim kadarıyla Türkiye'de işsizlik oranının en yüksek olduğu alandır kendileri, %19 ile) Doğan'dan Milliyet'ten staj teklifi geliyorsa ohoo... Bu teklifi değerlendirmeyi bundan 4 sene önceki o idealist halinize borçlusunuz gibime geliyor. Yani ben karar verirken hep bu şekilde düşünmüşümdür. 4 sene önceki ben'e saygı duyduğum için bile değerlendirirdim, kpss kaçmıyor sonuçta.

Ve sonradan aklıma geldi, parasız çalıştırsalar ve yol verecek olsalar bile Doğan'da staj nedir ya? CV'n gün yüzü görür, rahat bir nefes alır yemin ediyorum.
  • Hallerlale  (21.01.14 22:34:20 ~ 22:34:35) 
Siz ne yapmak istiyorsunuz önemli olan bu. Stajı gözünüzde çok büyütmeyin derim, staj süresi biter bitmez sizi kadroya almak gibi bir niyetleri olduğunu sanmıyorum - radyo tv mezunuyum, cnnturk'te staj yaptım- yani staj yapıp yaklaşık 2 yıl kadar da stajyer konumda çalışmaya devam edeceksiniz çok yüksek ihtimalle. Sonra belki kadrolu olurdunuz. Kpss yolundan devam etmek aklınıza yattıysa hiç bozmamanızı tavsiye ederim.

Mutluluklar.
  • amelie poulain  (21.01.14 22:37:55) 
yoo iyi yapmışın harbiden hakkını vererek kpss çalışıyosan iyi. boşver. özel sektörde sürünürsün ya ne acelen var alternatif yolları zorla. özel sektör en son iş...


  • ergenpezeveng  (21.01.14 22:41:30) 
fikrimi kendimden örnek vererek beyan edeyim. fen edebiyat fakültesini 3. senemde bıraktım. hep güzel sanatlar istemiştim, imkan olmadı, ama içimde kalmasını istemediğimden 3. senemde okulla beraber garsonluk, mağaza çalışanlığı gibi birsürü işi götürerek para biriktirdim ve yine okul devam ederken biriktirdiğim parayla güzel sanatlara hazırlık için bir atölyeye gitmeye başladım. güzel sanatlar da benzer şekilde özel sektörde neredeyse hiç yeri olmayan bir iş. piyasası bile yok. istediğim okul olmadı ama yine de bir güzel sanatlar fakültesine girdim, istediğim okulda misafir öğrenci olarak 1 sene geçirdim. tam "ulan bi bok olmayacak bu işten aç kalıcam amk memur mu olsam hocalık mı kassam" demeye başlamıştım. güzel sanatlardayken birsürü yere staj başvurusu yaptım ben de -bu arada çizgifilm öğrencisiydim. iş-staj başvurularından ümidi kesip üds müdese kasmaya başladığımda iş başvurularımdan birine yanıt geldi, 2 senedir de o işyerinde çalışıyorum ve çok mutluyum, iyi ki hoca falan olmadım profların bilmemnelerin bi tarafını yalamak zorunda kalacaktım maaştı düzenli işti deyu. diyeceğim şu; eğer gerçekten kpss ile biryere girdiğin zaman aklına "ulan o staja gitse miydim keşke bi deneseydim" fikri düşecekse, git stajını yap. sonra tekrar kpssye girme şansın var nasılsa. ama kpss ile yerleştikten sonra staja-özel sektöre dönmek daha zor olacak çünkü alıştığın bi düzen olacak ve bir süre sonra monotonluktan-yorgunluktan istesen de denemeyeceksin. pişmanlık yaşayıp yaşamayacağına karar ver, sonra yardır. denemediğine pişman olmaktansa denediğine pişman olmak benim herzaman tercih ettiğim şeydir.

son olarak 7 yıldır üniversite öğrencisiyim-hala mezun olamadım, 3 tane üniversite gezdim, 2 senedir maaşlı sigortalı çok sevdiğim bir işim var ayrıca 25 yaşındayım. yaşıtlarım ne yaparsa yapsın. hiç de pişman değilim.
  • rakunzelll  (21.01.14 23:18:00 ~ 23:25:48) 
Esasında bende de "yapmadığıma pişman olacağıma, yapayım da gözüm arkada kalmasın" mentalitesi hakim. Ama galiba yapmazsam pişman olmucam, şu sıralar "beyaz eşya taksidine gireyim" düzlüğüne erişmiş durumdayım. Birazcık da memuriyet kolay geliyor, başarması da yapması da kolay "sınava çalışırım, kazanır atanırım" durumu var. Özeldeki kendimi birilerine ispat etme çabasının olmaması galiba böyle düşündüren. Teşekkürler bu arada cevaplar için.


  • akatreil  (22.01.14 00:28:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.