[]

ingilizce yeterlilik (proficiency test) olayı?

Öncelikle kargalara iyi kahvaltılar, bunu okuyan sevgili suserlara günaydın diyorum.

Dikey geçiş sınavı telaşım var ama bilen arkadaşlar olduğu üzere iş bununla da bitmiyor istediğim bölümler ingilizce yeterlilik istiyor. Bunun için muafiyet sınavı da var. Bu muafiyet sınavı olayı nasıl işliyor neler soruluyor? 10 yıl önce ingilizce hazırlık okumuş daha sonra da ingilizceyle pek içli dışlı olmamış birini bu sınav yamultur eminim. Ne yapmalı nasıl bu sınava hazırlanmalı?

İnternet ortamında yaptığım araştırmalar da örnek testler buldum. 1. LANGUAGE USE, 2. WRITING, 3. LISTENING COMPREHENSION & NOTE-TAKING, 4. READING COMPREHENSION ve bunların alt dalları (ing hazırlıktaki gibi boşluk doldur, doğru cevapları ver) gibi maddeler verilmiş. Doğru mudur? ne eksiktir ne fazladır?

Bu konuda bazı kursların verildiğini de gördüm. Sınavlar Öncesi Ön Hazırlık (Gramer+Kelime) diye geçmekteydi. Kurs süresi için yaklaşık 4 ay gibi bir süre verilmiş haftada 2 gün (2x4,5=9 toplamda 144 saat) olmak üzere. Bu tip kurslarla bu iş halledilebilir mi?

Tuttuk dgs yi kazandık sonuçlar açıklandığında zaten ağustos ayının ortası olmakta, eylül gibi kayıt durumu ve en iyi ihtimalle eylül sonunda bu sınava girmemiz istenir. Şimdiden bu kursa başlanmalı mı? Zaten dgs hazırlıkla laçka olan beyni iyice patlatmak gerekir mi? Mayıs sonunda açıköğretim sınavımda var zaten. Ne yapayım? Hangi köprüden kendimi atayım?

Teşekkürler.

edit: imla, paraflama falan.

 
gut mornink

öncelikle, dgs sınavı sandığınız kadar zor ve çok çalışma gerektiren bir sınav değildir.

sonralıkla, ingilizce dediğin de çok çalışma isteyen bişey değildir. benim tavsiuem, 4, 5, 6, 7, 8, 9. sınıf ders kitaplarını bulmanız ve ordan çalışmanız. 10 yaşında bir çocuğun zeka seviyesine göre hazırlandığı için çok zevkli ve basit gelecektir. ancak bu kitapları bitirdikten sonra bir kursa gidiniz, o da konuşma ağırlıklı olsun. çünkü gramer adına size katacağı bir şey kalmamış olacak...

hayırlı başarılar..
  • kabablanka  (10.05.09 07:34:18 ~ 07:52:45) 
universitelerin prof. sinav seviyesi ve soru tipi birbirinden farklidir, gecis yapmak istediginiz universiteyi de yazarsaniz prof. sinavinin icerigine dair daha saglikli bilgi edinebilirsiniz kullanicilardan.
genel olarak sunlari soyleyebilirim;
seviyeniz ve sinav seviyesi arasindaki eksikleri / sorunlarin tespit edilmesi gerekiyor. sonrasinda da eksiklikleri tamamlayip, writing'leriniz icin feedback alip duzgun essay yazmali ve de note-taking alistirmasi yapmalisiniz. kelime ve gramer bilginiz fena degilse zaten sinavdaki component'larda sorun cekmezsiniz, biraz ornek alistirmalarla sorun olmaz ama iste onemli olan sizin seviyeniz.
  • pyro clustic flow  (10.05.09 09:31:42) 
benim girdiğim prof'a dayanarak söylüyorum.

language use'da verb'lerin olması gereken yerlerde genelde boşluk olan bir text veriliyor size, tense'ini bilmeye çalışıyorsunuz.

writing'te çeşitli paragraf tipleri var (cause effect, problem solution vs vs) bir de konu veriyor, siz o konuda uygun paragraf tipini bularak yazınızı yazıyorsunuz.

listening, iki kısmı oluyor. ilki comprehensin kısmı, burası test. dinliyorsun, dinlerken işaretliyorsun. diğer kısım note taking. burada önününüze boş bir kağıt veriliyor. 5-10 dakika teypten gelen sesi dinliyorsunuz, tabii dinlerken not alıyorsunuz=) ondan sonra soru kağıdı veriliyor size ve aldığını notlar doğrultusunda yapıyorsunuz.

reading'te ise bir yazı ve onun ardından sorulmuş sorular. sanmıyorum ki test olacak bu kısım. onun dışında reference olur. paragrafta bir kaç kelimenin altı çizili olur. o kelimeler neyi belirtiyor gibi. örnek de verelim:

i like her books. Those are really fluent. (cümlenin saçmalağını değil de amacına yoğunlaşalım lütfen=)

burada those çizili olsun. neye refere ediyor. her books'a=) bu tarz.

başarılar.

yazarın notu: bir hocam da bana böyle anlatmış be keşke..
  • dambil  (10.05.09 09:33:55) 
hepsini yaptıktan sonra şunu sor kendine:

ben bu ingilizce bilgimle intibağı geçer miyim? yoksa bütün çalışmalarım boşa mı gider?
  • bira sisesi kapagi  (10.05.09 10:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.