[]

IELTS

Sevgili galyalılar,

IELTS'de konuşma bölümünde aksana fazladan puan veriliyor mu? daha önce giren varsa bir bilgilendirse beni.


 
aksana değil telaffuza puan veriliyor. yoksa kimse sizden ingiliz, kanadalı, avustralyalı, amerikan aksanlarında konuşmanızı beklemez; zaten bunların arasında bile büyük farklar oluyor. yani anlaşılır olmanız önemli. speaking bölümünde % 25 etki ediyordu bu yanlış hatırlamıyosam, ingiltere'de hocam vardı 12 yıldır ielts sınavcısıydı, o söylemişti. ama tabii ki olabildiğince aksanınızı düzeltin. mesela türklerin en büyük sorunları th ve w sesleri. th sesini asla t olarak okumayın, tıslayarak yapacaksınız. parmağınızı dudağınızı koyduğunuzda parmağınız ıslanacak, yani diliniz dişlerin arasından dışarı çıkmış olacak :) yoksa "birth" dediğinde "birt" veya "bird" anlaşılır ve böyle şeyler puan düşürebilir. w sesi de bariz olarak v harfinden ayrı bi ses, dudaklar havayı öper gibi ileri doğru uzanır, oldukça basit. bunlara dikkat edin, çünkü ielts sınavındaki hocalar her ülkedeki telaffuz problemlerini biliyor, koreliler de r sesini söyleyemiyor mesela vs.


  • nathanieltroy  (12.01.14 18:05:18) 
  • archmage mahmut  (12.01.14 18:40:21) 
bende iki hafta sonrakine girmeye karar verdim.
şurayı takip ediyorum speaking için

(git: learnenglish.britishcouncil.org)

metin de var.taklit ediyorum.ama çok aksaganları varmış gibi gelmedi.belkide sadece baştaki 3 tanesini dinlediğim için bir hayli anlaşılır oldu.
  • naturalselection  (12.01.14 19:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.