[]

yds'den yüksek alan arkadaşlar nasıl çalıştılar?

arkadaşlar benim de elimde bir 58 var. ama yeterli degil bu benim için. 70 ve üzerine cıkmak isityorum. aranızda 80, 90 alanlar varsa sınava çalışırken hangi alıştırmaları daha cok yaptıklarını, hangi kaynaklardan yararlandıklarını söylerlerse cok sevinirim.




 
kpds'den 91, üds'den 92 almış iken ilk yds'den 78 aldım.
Allah kolaylık versin.

en önemli konu kelime bilgisi. o da zamana yayılarak, hayatın içinde öğrenilirse faideli oluyor.
  • manuel mandalina  (12.01.14 10:52:23 ~ 10:53:10) 
peki kullandığınız kaynaklar nelerdi? soru çözümü m yaptınız daha cok yoksa okuma anlamaya yöneli çalışmalar mı?


  • bahodilo  (12.01.14 10:59:26) 
zamanında dil puanım 59 iken bi yüksek lisans programına girmiştim. tez konumda türkçe kaynak olmadığından, makaleleri çözmeye uğraşırken zaman içinde ilerledi bilgim. özel bi çalışma yapmadım yani. ama bana soracak olursanız şu son sistemde soru çözmeli değil, okuma-anlamalı yöntem daha faydalı olur diye düşünüyorum. ama bu da zamana yayılmalı, 1-2 ayda olacağını sanmam.

kolay gelsin.
  • manuel mandalina  (12.01.14 11:21:07) 
80-90 alan insanlar çalışmadan alıyor. çünkü o puanı almak için baya temelin olmalı. sürekli birileriyle ingilizce konuşuyor ve ingilizce birşeyler okuyor olmalısın. onun haricinde ortalama lise ingilizcesine sahip insan istediği kadar yırtsın kendini, 80 alamaz


  • hohenheim of light  (12.01.14 11:23:18) 
ingilizce roman okudum.
cesur öztürk'ün kitaplarından çalışım, 9-10 tane geçmiş sınav çözdüm.

  • baldur  (12.01.14 11:31:12) 
arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. benim için faydalı olucaklar.


  • bahodilo  (12.01.14 12:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.